Banatul nu mai e fruncea!

A existat o perioadă în care am invidiat Banatul și pe bănățeni – prin orașul frumos pe care îl au, Timișoara, prin traiul liniștit pe care îl duc oamenii, prin rata mică a șomajului, Timișoara fiind al doilea oraș, după București, cu cei mai puțini șomeri, dar mai ales prin faptul că de aici, de pe Bega, a-nceput Revoluția română, în 1989! Banatu-i fruncea, asta era eticheta pe care o afișa orice bănățean, cu mare mândrie!

Doar că, în cei 27 de ani de la schimbarea regimului, Timișoara a cam rămas codașă la multe capitole, sportul fiind unul dintre ele – cea mai bună dovadă este faptul că echipa de șah AEM Luxten Timișoara s-a desființat, a murit, a dispărut! ”Vă comunic că am disponibilizat toți jucătorii echipei de șah. Am fost obligat să fac acest gest, pentru că am pierdut toate cele trei surse de finanțare – firma Luxten, Primărie și Consiliul Judeșțean”, declara, pentru media, președintele Clubului Sergiu Grunberg, Maestru Internațional de șah.

”Sunt 36 de ani de succese majore, atât pe echipe cât și la individual – avem 10 titluri naționale la mixt, nouă trofee în Superliga masculină și 10 campionate la feminin. La final, trebuie să-i amintesc și pe antrenorii care au contribuit la aceste succese – Șerban Neamțu până în 2000 și Mihai Ghindă până acum”, mai spunea Grunberg. Așadar, Banatul a îngropat cu nonșalanță un sport al minții și inteligenței pure – de-acum i-am luat și coronița de pe frunte, pentru că nu o mai merită! (Ionel Pană)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*