Banca Națională cumpără pește, icre și fructe de mare de… 250.000 de euro!

La Sinaia vor ajunge sturioni, icre negre, doradă, șalău, alge de mare…

 

V. Stoica

Banca Națională a României va scoate din seif 1,23 milioane de lei (circa 250.000 de euro) fără TVA pentru a achiziționa pește, icre fine, fructe de mare pentru unitățile sale de protocol, printre care se află și cea din cartierul Cumpătu, din Sinaia.
Numai la Unitatea Cumpătu, valoarea produselor achiziționate pentru buna hrănire a celor din BNR și a invitaților lor se ridică la 500.000 de lei fără TVA, este adevărat, pentru un contract valabil pe o perioadă de 18 luni.
Însă nu orice pește sau produse din pește vor ajunge la persoanele cu obrazul subțire care vor fi găzduite în complexul BNR de la Sinaia.
Conform documentației de atribuire, pe lângă zeci de kilograme de pește oceanic și de cultură, inclusiv sturion, crap, somon, șalău, doradă, se va adăuga și o cantitate mare de icre negre și icre de știucă.
Caietul de sarcini prevede ca, la unitatea de protocol a BNR de la Sinaia, să ajungă nu mai puțin de două kilograme de caviar, pe toată perioada contractuală.
Printre condițiile impuse se află și aceea ca produsele din pescuit proaspete în stare vie să prezinte mişcări caracteristice de vitalitate, atât în bazinele şi containerele de expunere pentru desfacere şi cisternele de transport, cât, mai ales, după scoaterea din apă. „Acestea se vor păstra în bazine special construite, cu apă limpede, la temperatura de +10°C…+ 15°C, fără mirosuri străine şi care nu conţine alte substanţe care pot pune în pericol sănătatea consumatorului. Volumul de apă din bazine trebuie să fie corelat, avându-se în vedere cantitatea şi speciile de peşti din bazin. Pentru menţinerea concentraţiei de oxigen, apa din bazin se va reînnoi periodic cu apă proaspătă ori va fi împrospătată cu aer sau oxigen prin dispozitive speciale. Bazinele trebuie curăţate şi dezinfectate după fiecare folosire”, se arată în documentația întocmită de reprezentanții BNR.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*