Bani de joacă! 500.000 de lei pentru achiziția de complexe de jocuri în parcuri și cartiere

În bugetul local pe anul 2021 a fost alocată o importantă sumă de bani pentru achiziționarea de noi jocuri pentru copii, care vor fi montate în parcuri și alte spații publice din municipiul Lugoj.”Am alocat suma de 500.000 de lei pentru achiziția de locuri de joacă pentru copii. Vom merge pe soluții moderne, durabile, foarte rezistente la vandalizări, sigur mai scumpe, dar de foarte bună calitate. S-a văzut cât de repede se degradează și nu înțeleg apetitul ridicat al unora de a distruge acest mobilier urban, atât de important pentru copiii noștri. Fac apel din nou la cetățeni, dacă observă astfel de comportamente, să ne sesizeze și vom lua măsuri”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

După cum am mai anunțat, vechile jocuri, care datau în majoritate din 2010, au împlinit durata de amortizare în 2020. Decizia de înlocuire a acestora a fost luată la începutul anului, în ședința de consiliu din 28 ianuarie.

Decizia privea jocurile din Cartierul Balta Lată, Grădinița din Microraion III, Blocul Unic – Potcoavă, cartierele I. C. Drăgan, Microraion I, Stadion I, Stadion III, strada Herendeștiului, Blocul ANL – strada Caransebeșului, Parcul Gării și Parcul George Enescu (ambele).

Au existat anumite cazuri de jocuri cu ”garanția” mult depășită.

În Cartierul Micro I, unde acestea datau din 2005, durata de amortizare expirase în anul 2015.

Articolul Bani de joacă! 500.000 de lei pentru achiziția de complexe de jocuri în parcuri și cartiere apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*