Bani de la bugetul local, pentru un sistem nou de încălzire la Școala Gimnazială Nr. 4 din Lugoj

Vești bune pentru Școala Gi­mn­a­zială nr. 4! Anul acesta se va rezolva, în sfârșit, situația sistemului de încălzire, care a produs, în trecut, nenumărate probleme școlii lugojene.
Consiliul local a alocat, în noul buget, suma de 200.000 de lei pentru proiectarea și execuția unui nou sistem de încălzire. În prezent, Școala 4 își desfășoară activitatea în două clădiri, una situată pe strada Ștefan cel Mare și alta, pe strada Victor Vlad Delamarina.

Centrala termică, foarte veche (este fosta centrală a cartierului Micro III), a fost instalată acum 20 de ani, pentru a deservi cele două clădiri. Mai mult, este amplasată pe terenul unui proprietar privat, vecin cu sediul școlii de pe strada Ștefan cel Mare.

Din centrala instalată la ”școala mică” se alimentează și clădirile școlii situate pe strada Victor Vlad Delamarina, conductele fiind amplasate sub carosabil. Această soluție este una extrem de ine­fi­cientă și foarte costisitoare. La un moment dat, s-a avansat ideea cu câte o centrală nouă pentru fiecare din cele două sedii ale Școlii 4.

Varianta aleasă este ca, ”deo­cam­dată, să facem o centrală nouă și racord pentru Școala 4 mare. Școala 4 mică va rămâne să funcțio­neze pe vechea centrală”, a spus primarul Claudiu Buciu. Cu acest prilej, vor fi înlocuite și vechile calorifere din fontă, care sunt foarte ruginite.

Reamintim că la respectivul sistem s-au produs două avarii majore, una în decembrie 2020 și alta în 6 februarie 2021. Intervenția muncitorilor de la ”Meridian 22” a făcut ca Școala 4 să nu rămână fără căldură, în toiul iernii.

”Suntem foarte bucuroși că situația sistemului de încălzire va fi rezolvată”, a declarat Gabriela Sîrbu, directoarea Școlii nr. 4, în funcție din anul 2017.

Ea a făcut demersuri în anii trecuți, pentru renunțarea la varianta cu țevile care traversează șoseaua, între cele două corpuri de clădire ale școlii.
Racordarea la tronsonul principal de gaz s-a făcut cu o sponsorizare de 5.000 de euro, din partea firmei Delgaz Grid.

Articolul Bani de la bugetul local, pentru un sistem nou de încălzire la Școala Gimnazială Nr. 4 din Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*