Bani, pentru refacerea digurilor și a Insulei Cotu Mic

Refacerea digurilor din Lugoj, slăbite la inundațiile din 2020, precum și reconsolidarea malurilor erodate la Insula din Cotu-Mic au primit alocări financiare de la bugetul național.
Lucrările ar trebui să rezolve problema infiltrărilor și este prevăzută și o supraînălțare a digurilor în aval de oraș, în special în zona Pohalma, unde anul trecut apele au inundat circa 100 de hectare de teren.

“Am avut discuții cu cei de la Administrația Bazinală de Apă Banat și ne-au confirmat că au primit fonduri pentru reparații la diguri pentru Lugoj și insula din Cotu-Mic. Sunt lucrări importante și sperăm să fie executate anul acesta, pentru a nu pierde fi­nan­țarea”, a precizat Claudiu Buciu, pri­marul Lugojului.

Digurile din Lugoj datează din anii 70 și de atunci au făcut față cu brio mai multor serii de inundații, cele mai mari fiind în 2000, 2005 și 2020, când s-au înregistrat debite istorice.

Anul trecut, însă, insula din Cotu-Mic, nerefăcută niciodată după inundațiile din 2000 și 2005, a fost grav afectată, apele crescute rupând porțiuni mari din digul care protejează ștrandul, construit în anii 1980.

Actuala administrație locală și-a anunțat intenția să refacă ștrandul și zona de agrement adiacentă, dar pentru asta are nevoie de diguri solide.

Articolul Bani, pentru refacerea digurilor și a Insulei Cotu Mic apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*