Baravykas ajunge doar mâine la Arad, Balint a anunțat titularizarea lui Shlyakov cu Rapidul: „Evgeniy e un fotbalist profesionist, și-a asumat concurența”

Mai sunt ceva mai mult de 24 de ore până la ceea ce pare a fi meciul toamnei în fotbalul arădean. Mâine seară, pe neîncăpătoarea arenă „Francisc Neuman”, UTA o găzduiește pe Rapid, miza nici mai mult nici mai puțin decât poziția secundă în Liga 1.

Blocat de regulile COVID

Din păcate pentru ei, arădenii nu vor putea conta pe doi dintre titularii ultimelor trei victorii consecutive. Mijlocașul Batha este suspendat, iar fundașul Baravykas revine de abia mâine la Arad, cu câteva ore înainte de startul confruntării cu giuleștenii, de la echipa națională. „A fost o problemă în momentul în care a vrut să plece din Italia, o problemă legată de valabilitatea testului COVID. El nu a putut să părăsească Italia cu destinația România, ci să-și refacă testul. Va călători astăzi către Lituania și, din păcate, va ajunge doar mâine undeva în jurul prânzului la Arad. Deci, din păcate, nu știu în ce măsură ne vom putea baza pe Baravykas la meciul cu Rapidul. În schimb, Vukcevic și Miculescu au ajuns ieri în Arad, au făcut și o ședință de refacere, iar deseară vor participa la antrenamentul echipei. Așadar, lucrurile sunt ok în ceea ce îi privește pe ei, atât din punct de vedere fizic, cât și a stării lor psihice”, ne-a mărturisit Laszlo Balint.

Rusul Shlyakov are toată încrederea lui Balint

Pornind de aici, e clar că titularul postului de fundaș stânga va fi, din nou, rusul Evgeniy Shlyakov. „L-am văzut în fiecare zi și îmi dau seama că este extrem de motivat. Evgeniy e un fotbalist profesionist, nu sunt probleme în ceea ce privește aceasta asumare a concurenței între jucători. De altfel, s-a și demonstrat că am avut meciuri în care jucătorii veniți de pe bancă s-au dovedit a fi decisivi în stabilirea scopului final. Sper să fie așa și mâine, să demonstrăm că suntem un grup puternic.  Am făcut schimbări radicale la nivelul lotului în această vară, iar selecția a fost bună. Au venit jucători care, mai presus de evaluarea lor sportivă, au și caracter și au înțeles ceea ce înseamnă clubul ăsta. Au înțeles că fiecare trebuie să dea totul pentru echipa asta și pentru clubul ăsta, iar discuția e valabilă și pentru Evgeniy. A înțeles momentul, și-a asumat concurența, iar cel mai probabil mâine va începe meciul titular. Avem mare încredere că poate să joace la un nivel foarte bun, care să confirme cumva și valoarea acestui meci, atât pentru noi, pentru arădeni, dar și pentru fotbalul românesc”, a mai menționat antrenorul „roș-albilor”.

Vorobjovas, favorit în fața lui Isac pentru a suplini absența lui Batha

Și tot un internațional lituanian e subiect înainte de confruntarea de mâine seară. Fiindcă Batha lipsește, Modestas Vorobjovas are șanse mari să primească primul său tricou de titular stagional cu Rapidul, deși Balint se gândește puțin și la „soluția Isac”. „Batha s-a dovedit a fi un jucător important pentru UTA în această perioadă, dar am spus-o de multe ori, cred că avem un lot destul de echilibrat în acest moment și numeric și valoric. Din fericire, cu excepția lui Tudor Călin, nu avem probleme medicale. Toată lumea s-a antrenat la capacitate maximă în această perioadă și eu zic că sunt soluții, sper din tot sufletul ca absența lui Idriz să nu se resimtă în meciul de mâine. Dacă mă întrebați de Mode, el este bine, este cu noi de o săptămână. El a avuto discuție cu selecționerul Lituaniei după prima partidă a lor, în care s-au stabilit cumva prioritățile, iar rezultatul a fost acela că Mode a revenit mai repede la echipa de club, iar eu mă bucur foarte mult pentru acest lucru. A prins, practic, aproape tot procesul de pregătire al acestui meci, a jucat și 45 de minute în amicalul de sâmbăta trecută, deci situația lui este clară, ne bazăm și pe el pentru acest meci”, a mai transmis Balint.

După plecarea lui Negoescu la Metaloglobus, lotul UTA-ei mai numără în acest moment 26 de jucători, dintre care Călin, Batha și Baravykas sunt scoși din calcule pentru jocul de mâine, iar ceilalți trei fotbaliști care ar putea sta în tribună sunt juniorii Mociu, Mihai și Mercioiu.

1
0

Articolul Baravykas ajunge doar mâine la Arad, Balint a anunțat titularizarea lui Shlyakov cu Rapidul: „Evgeniy e un fotbalist profesionist, și-a asumat concurența” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*