Baravykas marchează pentru Lituania în preliminariile „mondialelor” și intră în galeria unor nume importante pentru istoria UTA-ei!

Rolandas Baravykas, ultimul fotbalist străin transferat în această vară de UTA debutat de Balint în Liga 1 (în etapa a 5-a cu Craiova), intră în galeria numelor legendare ale „Bătrânei Doamne”. Fundașul lateral de 26 de ani a fost titular pentru naționala Lituaniei în meciul pierdut, la Vilnius, 1-4, cu naționala Irlandei de Nord, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, marcând și singurul gol al formației sale, în minutul 55.

Răsfoind paginile din glorioasa istorie a UTA-ei, realizăm că echipa arădeană nu a mai avut jucători la prima reprezentativă, într-un meci oficial, de nu mai puțin de 47 de ani! Pe data de 29 mai 1974, Silviu Iorgulescu și Attila Kuhn evolau în Cupa Balcanică cu Grecia și o învingeau cu 3-1. Printre alții, cei doi fotbaliști ai „roș-albilor” erau colegi sub „tricolor” cu Mircea Luceascu, Cornel Dinu sau Anghel Iordănescu.

Mergând și mai în urmă, ultimul fotbalist al UTA-ei care a marcat într-un meci oficial al naționalei este Gigi Domide. „Roșcovanul” înscria pe 23 noiembrie 1978, adică acum 53 de ani, contra Elveției, în victoria cu 2-0 din preliminariile pentru pentru „mondialul” din 1970.

Revenind la confruntarea Lituaniei cu Irlanda de Nord, să spunem că celălalt utist convocat, Modestas Vorbjovas, nu a fost utilizat, cum nici Marko Vukcevic nu a jucat aseară, în Turcia – Muntenegru 2-2. Totodată, confruntarea dintre reprezentativele de tineret ale României și Angliei, ce ar fi trebuit să aibă loc mâine seară, la București, a fost anulată, ca urmare a cazurilor de COVID descoperite în tabăra trupei din Albion. Utistul David Miculescu se află printre convocații lui Florin Bratu, care rămân să joace doar cu Georgia, marți.

FOTO: Claudia Carp

0
0

Articolul Baravykas marchează pentru Lituania în preliminariile „mondialelor” și intră în galeria unor nume importante pentru istoria UTA-ei! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*