Bărbatii știu totul despre femei? Află cele 5 secrete ascunse!

Bărbaților le place să creadă că știu multe despre femei, dar femeile – atât în minte, cât și în corp, sunt complexe. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți mult mai bine femeile din viața voastră.

5 lucruri neștiute despre femei

Femeile pot vedea un spectru mai larg de culori decât bărbații

Dacă ați crezut vreodată că femeile și bărbații văd lumea altfel, nu va înșelați complet. Un studiu condus de profesorul de psihologie Israel Abramov a constatat că „femeile erau mai pricepute să facă distincția între gradații subtile decât erau bărbații”. Această disparitate a fost cea mai evidentă în mijlocul spectrului de culori – Abramov a descoperit că femeile erau mai capabile să distingă diferențe minuscule în nuanțele de culoare galbene sau verzi.

Femeile au un simț al mirosului mai dezvoltat

Femeile au un simț al mirosului mai puternic decât bărbații. Creierul femeilor are cu până la 50 la sută mai mulți neuroni olfactivi. Și, deși oamenii de știință cred că acest lucru este probabil un factor care contribuie la simțul superior al mirosului femeilor, ei cred că există mai mult decât atât. Unii experți consideră că un simț al mirosului superior ajută mama și copilul să creeze conexiune după naștere.

Corpurile femeilor nu pot procesa atât de mult alcool cât pot bărbații

Credința de lungă durată că femeile sunt mai puțin rezistente la alcool în general decât bărbații are o anumită explicație științifică. Femeile au mai puțină enzimă care descompune alcoolul înainte ca acesta să poată pătrunde în fluxul sanguin, motiv pentru care femeile pot procesa o cantitate mai mică de alcool. 

Femeile depozitează grăsime în jurul soldurilor, abdomenului și feselor

Nu toate corpurile sunt la fel, dar depozitele de grăsime se găsesc cel mai frecvent la femeile din jurul șoldurilor, abdomenului și feselor. Acest lucru are loc pentru a menține depozitele de grăsimi (alimente) în apropierea uterului în creștere și a fătului în timpul sarcinii. Corpurile femeilor încep să se pregătească pentru a avea fertilitate cu mult înainte de a se gândi la concepție.

Femeile zâmbesc mai mult decât bărbații

Femeile zâmbesc de aproximativ 62 de ori, sau mai mult – pe zi, comparativ cu bărbații care zâmbesc de opt ori pe zi, în medie. Acest fapt pune întrebarea: femeile sunt mai fericite în medie sau simt nevoia să pară mai fericite mai des? Totuși, doamnele sunt mult mai vesele atunci când își cumpără o nouă pereche de balerini din piele de la The5thelement.ro, iar zâmbetul va apărea imediat.

Tu știai aceste lucruri impresionante despre femei?

Sursa foto: shutterstock.com

Articolul Bărbatii știu totul despre femei? Află cele 5 secrete ascunse! apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*