Barcelona – Las Palmas s-a jucat cu portile inchise, dar catalanii ataca Liga in tribunal! Doi oficiali si-au dat demisia inainte si in timpul meciului. VIDEO

Duminica, 1 octombrie, va ramane o zi trista in istoria Spaniei si a regiunii Catalonia. Dreptul de exprimare a votului pentru sau impotriva independentei celei mai bogate regiuni din Regatul Spaniei, dupa zona Madrid, a fost calcat in picioare cu o brutalitate rar intalnita de catre politistii trimisi de guvernul spaniol. Au avut loc scene de violenta rara, sunt sute de raniti si in acest cadru absolut infiorator urma sa se dispute, de la ora 17:15, partida dintre echipa fanion a regiunii, FC Barcelona, si Las Palmas. Ceea ce s-a si intamplat pana la urma, Messi si colegii castigand cu 3-0, probabil cea mai trista victorie din istoria clubului.

Conducerea clubului catalan este insa extrem de indignata pentru faptul ca, desi avea clar la cunostinta despre evenimentele care s-au petrecut de-a lungul intregii zile in Barcelona cat si in alte localitati ale Catalanoniei, Liga Profesionista Spaniola a decretat ca partida trebuie sa se dispute conform programarii, dar fara spectatori! O decizie arbitrara si total nepotrivita cu ceea ce se petrecea in intreaga regiune, dar care a obligat conducerea Barcelonei sa se supuna.

Nu am vrut sa jucam acest meci, nu era normal sa o facem, dar am fost nevoiti, pentru ca altfel am fi pierdut sase puncte” – a declarat presedintele clubului, Josip Bartomeu. La Liga a decis ca meciul sa aiba loc, dar relizand ca ar fi transformat Nou Camp in cel mai mare bastion pro-idependenta si s-ar fi ajuns poate la o forma de confruntare militara, a hotarat ca partida sa se dispute cu portile inchise, fara spectatori.

Cu toate acestea, un spectator a reusit sa-i pacaleasca pe oamenii de ordine si, dupa ce a patruns in incinta stadionului, a intrat si pe terenul de joc, la un minut dupa ce Lionel Messi marcase golul secund. Respectivul spectator a fost scos rapid de pe suprafata de stewarzi.

Recunoscut pentru sentimentele sale nationaliste profunde si ca un ambasador al independentei, Gerrard Pique nu a vrut sa intre pe teren, iar colegii sai catalani, Iniesta, Busquets, Sergi Roberto, erau gata sa ii urmeze exemplul. A fost convins in cele din urma sa joace doar pentru a evita sanctiuni pentru club, in timp ce la porti mii de fani strigau jucatorilor sa nu inntre pe teren.

Nu toata lumea a acceptat sa se joace acest meci. Doi dintre conducatorii clubului catalan, Villarubi si Mones, au demisionat, in semn de protest. Iar presedintele Bartomeu spune clar ca nu se va opri aici. „Vom merge, mai intai la UEFA si la FIFA pentru a cere acolo ca Liga sa dea explicatii pentru ceea ce a hotarat in mod abuziv. Daca e nevoie vom merge si mai departe si vom actiona Liga in instanta si va asigur ca vor exista consecinte.”.

Seara, in ultimul meci al rundei, Real Madrid a invins acasa pe Espanyol cu 2-0, prima victorie pe teren propriu din acest sezon, dar cel mai important lucru nu este succesul in sine ci atmosfera de pe Santiago Bernabeu, unde tribunele au fost intesate de steagurile Spaniei si de mesaje pentru mentinerea in forma actuala a statului, ceea ce ar putea fi un inceput de razboi civil.

Aproximativ 2,2 milioane de oameni au venit la urne, din cele cinci cu drept de vot. Conform sondajelor, 90 la suta dintre votanti au cerut independenta Cataloniei. Conform legislatiei regiunii, in termen de 48 de ore guvernul catalan ar urma sa anunte oficial proclamarea independentei si ruperea de Spania. Numai ca demersul catalanilor nu va avea niciun rezultat. Oficialii de la Madrid au anuntat ca nu recunosc votul din Catalonia,dar liderii din Barcelona au anuntat demararea pasilor pentru proclamarea republicii independente.

The post Barcelona – Las Palmas s-a jucat cu portile inchise, dar catalanii ataca Liga in tribunal! Doi oficiali si-au dat demisia inainte si in timpul meciului. VIDEO appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*