Barguil, la al doilea succes in Turul Frantei 2017, castiga cu stil tricoul de cel mai bun catarator! Froome nu prea mai are unde sa piarda tricoul galben!

Warren Barguil (Sunweb) a castigat etapa a 18-a din Turul Frantei 2017, intre Briancon si Izoard (179,5 km), a doua in Alpi si ultima in catarare in actuala editie. Favoritii au facut un nou meci nul, astfel ca britanicul Chris Froome (Sky) a facut, probabil, pasul decisiv pentru a ajunge in galben la Paris si in acest an! Singura etapa care mai poate schimba lucruri majore ar fi sambata, la Marseille, intr-un contratimp de 22,5 kilometri, o etapa in care chiar Chris Froome e principalul favorit.

Evadarea a fost formata din 54 de rutieri, care, pana la urma, nu aveau sa joace niciun rol la victoria etapei chiar daca avansul lor a fost si de 10 minute in fata plutonului. La sprintul intermediar, fara miza, Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) s-a impus fara mare efort.

Kazahul Alexey Lutsenko (Astana) a atacat pe catararea de final, dar Darwin Atapuma (UAE) nu a fost de acord si l-a prins din urma. Columbianul chiar l-a si depasit, dar grupul favoritilor se apropia. Cu 4 km ramasi din etapa, Atapuma parea ca va avea sa castige chiar de Ziua Columbiei, dar francezul Warren Barguil s-a ridicat din sa de langa Froome si a plecat catre victoria finala. Cu 1.5 km inainte de finish, Barguil l-a depasit pe Atapuma si nu s-a mai oprit decat dupa linia de finish, castigand cu stil tricoul de cel mai bun catarator. Ultimul francez laureat al acestui clasament a fost Thomas Voeckler, in 2012.

In spate, favoritii s-au atacat unul pe altul, dar la final aveau sa treaca toti cam in acelasi timp. Atapuma a terminat pe locul 2, la 20 de secunde in urma lui Barguil, urmat imediat de Bardet, care a incheiat podiumul si Froome. In clasamentul general, cu trei etape inante de mare final, diferenta dintre primii doi rutieri, Froome si Bardet, este de 23 de secunde, urmati de Rigoberto Uran, la 29 de secunde.

Maine vom avea cea mai lunga etapa din acest Mare Tur, 222,5 km, inre Embrun si Salon-de-Provence, cu trei catarari de categoria a 3-a, care nu vor pune probleme celor de pe podium si un final intr-o usoara coborare.

CLASAMENTUL ETAPEI

CLASAMENTUL GENERAL

 

The post Barguil, la al doilea succes in Turul Frantei 2017, castiga cu stil tricoul de cel mai bun catarator! Froome nu prea mai are unde sa piarda tricoul galben! appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*