Barometru

Chiar dacă am abordat acest subiect în mai multe rânduri, riscând să cad în derizoriu, nu pot să nu remarc că atât Mirel Rădoi, cât și Adrian Mutu nu au licența necesară pentru a fi antrenori federali. Toată responsabilitatea o poartă comisia tehnică a FRF, care ar trebui să fie primul organism care să respecte aceste condiții, dar membrii acesteia sunt primii care nu țin cont de aceste proceduri.

Sunt destule voci care sar în apărarea celor doi, dar problema de fond rămâne și nu se rezumă la acest caz. Așadar, ce rost mai au cursurile pentru obținerea licențelor?

Revenind la activitatea fotbalistică internă, să remarcăm achiziționarea de către CFR Cluj a jucătorilor Alexandru Chipciu și Denis Ciubotariu. În schimb, George Becali se laudă că AS Roma ar fi oferit 15 milioane de euro pentru Denis Man, ofertă pe care el ar fi respins-o. Ce să mai spunem că același patron s-a lăudat că echipa bulgară Levski Sofia l-ar dori pe Gnohéré, dar bulgarii au afirmat că nici nu-l cunosc pe jucătorul în cauză.

În această perioadă de întrerupere a campionatului, FC Voluntari s-a întărit considerabil și speră să-și asigure rămânerea în liga întâi. O altă problemă supărătoare care apare tot mai des este legată de războiul lui Florin Prunea cu toți care au curajul să-i spună adevărul în față. Nu știu dacă circul ieftin pe care îl face Marius Șumudică în Turcia nu afectează imaginea fotbalului românesc. Recent, un jurnalist turc l-a acuzat că primește comisioane de la jucătorii români aduși în Turcia. Poate acuzația este nefondată și lipsită de adevăr, dar această metodă se practică de când lumea.

Situația jucătorilor români care evoluează în străinătate are de cele mai multe ori aspecte nedorite. Un ultim exemplu este cel al lui Tudor Băluță, care a fost împrumutat de la echipa engleză Brighton la mult mai modesta formație olandeză Den Haag. Ionuț Radu și-a pierdut postul de titular în poarta echipei Genoa, iar partidele decisive ale echipei naționale U 21 se apropie și auspiciile nu sunt favorabile.

În liga a doua, UTA a făcut două achiziții: Radu Crișan de la Astra Giurgiu și grecul Simo Roumpoulakou, ambii evoluând în compartimentul defensiv. Am admirat echipa Ripensia încă de la reînființarea acesteia, meritul lui Radu Suciu rămânând incontestabil. A pornit din liga a șasea și a ajuns în liga secundă, unde a avut o comportare meritorie. În ultima vreme însă, clubul duce o politică bizară în ce privește proprii jucători, care la un moment dat poate deveni una total nefavorabilă.

 

The post Barometru appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*