Baschetul, sportul sărbătorilor de iarnă. Trei meciuri pentru echipele clujene între Crăciun şi Anul Nou, două dintre ele pe teren propriu

Într-o perioadă în care majoritatea sportivilor se relaxează în jurul bradului, a familiei şi a meselor îmbelşugate de sărbători, există o categorie aparte pentru care Crăciunul şi Anul Nou înseamnă antrenamente şi meciuri oficiale.

Baschetul nu are deloc vacanţă în aceste zile, atât cel feminin, cât şi cel masculin având programate etape în preajma celor două sărbători. Ambele formaţii ale Clujului vor avea de disputat meciuri importante în economia clasamentului, fetele lui Dragan Petricevic fiind ceva mai „norocoase” decât băieţii lui Mihai Silvăşan.

După jocul pierdut la Timişoara, joi, „U” Cluj va avea doar o partidă până în 13 ianuarie, aceasta fiind programată, însă, peste câteva zile. În 28 decembrie, „studentele” primesc vizita fetelor de la ICIM Arad, într-un derby pentru locul şapte în clasament, ambele formaţii având acum câte 13 puncte. Partida contează pentru etapa a 12-a a Ligii Naţionale şi se va disputa joi, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Băieţii de la U-BT, în schimb, vor juca două meciuri între Crăciun şi Anul Nou, ambele împotriva celor două echipe ale Timişoarei, iar în 3 ianuarie vor pleca spre Piteşti, pentru un nou joc dificil. După victoria cu Galaţiul din urmă cu două zile, U-BT va efectua două antrenamente în prima zi de Crăciun, a doua urmând să o petreacă pe drum spre Timişoara.

Acolo, în 27 decembrie, se va disputa derby-ul pentru prima poziţie a clasamentului, BC Timişoara urmând să fie adversarul echipei lui Mihai Silvăşan, cele două formaţii fiind despărţite doar de coşaveraj în fruntea ierarhiei. Acest meci va începe la ora 18:00 şi va conta pentru ultima etapă a turului sezonului regulat, returul urmând să înceapă pentru clujeni direct cu etapa a doua, în 30 decembrie.

Ardelenii au primit acceptul celeilalte echipe a Timişoarei, Timba, să joace în devans meciul din runda a 13-a, care era programat în 7 ianuarie. Astfel, în penultima zi a anului, U-BT Cluj-Timba Timişoara se va disputa în Sala Polivalentă, de la ora 18:00, „studenţii” mai petrecând apoi doar trei zile în Cluj, în 3 ianuarie urmând să plece spre Piteşti.

Partidele din cupele europene se vor relua pentru U-BT în 9 ianuarie, cu o deplasare la Mons, în Belgia, pentru al doilea joc din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*