Bătrâna Doamnă evocă amintirea „Omului trofeu”: 8 decembrie, ziua în care s-a născut marele Nicolae „Coco” Dumitrescu!

Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc şi aminteşte în această zi, de 8 decembrie, de fotbalistul şi antrenorul protagonist al „Bătrânei Doamne” în toate succeele de răsunet ale glorioasei sale istorii. Nicolae „Coco” Dumitrescu, a fost de patru ori campion naţional şi de două ori câştigător al Cupei României ca şi jucător al UTA-ei, apoi a condus marea echipă a Aradului, de pe banca tehnică, spre titlurile din 1969 şi 1970. În plus, a trăit ca protagonist de pe margine și momentele de neuitat din 1970, la eliminarea campioanei lumii, Feyenoord, dar și succesele din primăvara europeană din 1972.

Astăzi ar fi fost ziua de naştere a legendei utiste, iar clubul îi dedică câteva rânduri, pe contul de socializare:

”REMEMBER / 8 decembrie – în această zi, în anul 1921, se năștea, la București, Nicolae ”Coco” Dumitrescu, omul de al cărui nume sunt legate toate trofeele UTA-ei. A venit la Arad în august 1946 și a fost om de bază în echipa fondată de baronul Francisc Neuman. Campion în 1947, 1948, 1950 și 1954, câștigător al Cupei României 1948 și 1953 este palmaresul său ca fotbalist. Ca antrenor al juniorilor utiști, a cucerit de două ori titlul național, plus o medalie de argint și una de bronz. Alături de Ioan Reinhardt avea să creeze o nouă Generație de Aur a UTA-ei, campioană națională în 1969 și în 1970, generație care a trăit momentele Feyenoord ’70 și ”primăvara europeană” din 1972. A plecat dintre noi pe 17 martie 1999, lăsându-i UTA-ei, marea sa dragoste, o moștenire imensă, care-i oferă mereu un loc lângă ea”

0
0

Articolul Bătrâna Doamnă evocă amintirea „Omului trofeu”: 8 decembrie, ziua în care s-a născut marele Nicolae „Coco” Dumitrescu! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*