Bauke Mollema salveaza onoarea echipei Trek in Turul Frantei 2017! Froome, cu probleme, a rezitat atacurilor si continua sa fie in „galben”

Olandezul Baike Mollema s-a impus in etapa a 15-a din actuala editie a Turului Frantei, aceasta fiind prima sa victorie in Marea Bucla! Rutierul echipei Trek a fost urmat de Diego Ulissi (UAE Team Emirates) si Tony Gallopin (Lotto Soudal). In clasamentul general, Daniel Martin (Quick-Step Floors) a reusit sa urce un loc, de pe 6 pe 5, dar fara sa ameninte podimul, in continuare format din Chris Froome (Sky), Fabio Aru (Astana), la 1’8′, si Romain Bardet, la 23” (AG2R).

Inca din primii kilometrii ai etapei, belgianul Tim Wellens, de la Lotto Soudal, a abandonat aceasta editie, afectat de diverse alergii din cauza temperaturilor ridicate.

Zece „fugari” s-au rupt imediat de pluton: Warren Barguil (Sunweb), Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac), Robert Kiserlovski si Tony Martin (Katusha-Alpecin), Tsgabu Grmay (Bahrain-Merida), Giampaolo Caruso (BMC), Serge Pauwels Dimension Data), Marcus Burghardt (Boar-Hansgrohe), Marcel Sieberg (Lotto-Soudal) si Angel Luis Maté (Cofidis). Barguil a condus acest grup pana la prima urcare de categoria 1 a zilei unde a marcat alte zece puncte in clasamentul cataratorilor. Dupa 60 de km, acest grup fruntas avea sa se mareasca cu inca 18 de rutieri. Imediat Sky a preluat trena in pluton pentru a recupera cele peste 5 minute pe care il reprezenta ecartul fata de cei 28 de „evadati”. Aceasta distanta s-a marit pana la putin peste 7 minute cand Tony Martin a decis s-o ia la sanatoasa, cu 66 de km inainte de final. Germanul de la Katusha avea sa se distantele de pluton chiar si la 9 minute, insa avea sa clacheze pe a doua catatare de categia I a zilei.

Pana atunci, pe coborare, s-a format un grup al favoritilor Aru-Bardet condus de AG2R-La Mondiale, echipa francezului, care s-a desprins de un pluton condus in continuare de Sky. Froome a avut problema cu roata spate si a fost nevoit sa se opreasca pentru a primi un  ajutor din partea polonezului Kwiatkowski. Britanicul avea sa piarda aproape 40 de secunde de grupul Aru-Bardet, dar avea sa revina ajutat de spaniolul Landa, care de data asta s-a dovedit de un mare ajutor.

Sa revenim la a doua catatare de categoria I (Saint-Berain), Bardet avea sa ajunga primul si sa mai puna in tolba sa inca 10 puncte in clasamentul tricoului cu buline rosii. 

Pe coborare, cu 30 de km inainte de final, olandezul Mollema a plecat dintr-un grup fruntas de 9 rutieri si dus a fost. A fost a doua victorie intr-un Mare Tur pentru Mollema, dupa etapa a 17-a din Vuelta 2013.

Principalul perdant al zilei a fost unul dintre fostii favoriti la victoria finala, columbianul Nairo Quintana (Movistar) care a terminat etapa la peste 10 minute intarziere de castigator si la peste 4 minute de toti favoritii actuali, iesind din Top 10.

Maine vom avea a doua zi de pauza, marti se reia cursa pe un traseu plat, dar care incepe direct in catatare, iar miercuri si joi, Alpii, cu Grand Galibier, Acoperisul Turului, la peste 2.600 m!

CLASAMENTUL ETAPEI

 

CLASAMENTUL GENERAL

The post Bauke Mollema salveaza onoarea echipei Trek in Turul Frantei 2017! Froome, cu probleme, a rezitat atacurilor si continua sa fie in „galben” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*