BC SCM Timișoara abordează play-off-ul de pe locul 5. Timba a încheiat sezonul pe locul 9

Faza a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin s-a încheiat sâmbătă. Au fost patru partide disputate la aceeași oră, cu șase echipe având șanse să își schimbe locul. BC SCM Timișoara s-a impus cu 82-70 în duelul singurelor două formații care își știau deja locul înainte de play-off. Timba Timișoara a încheiat grupa 7-12 cu o victorie în prelungiri și și-a terminat sezonul.

Întrecerea masculină a avut suspans până la ultima etapă din faza a doua a sezonului regulat. BC SCM Timișoara și BCMU FC Argeș Pitești erau pe locurile 5 și 6 înainte de această rundă și nu puteau să își schimbe pozițiile. În rest, au fost dueluri directe pentru locurile 1, 3 și 7.

Un singur meci nu s-a disputat sâmbătă, de la ora 17. Este vorba de duelul dintre Timba și Dinamo. Galben-negrii au pierdut surprinzător în meciul anterior de la București și își doreau revanșa. „Urșii” erau de ceva vreme siguri de locul 9. Dinamo era penultima, fără șanse să mai ajungă Politehnica Iași. Alb-roșii au optat pentru o echipă doar cu jucători autohtoni în acest sezon și au plecat mulți pe parcurs. A ieșit un meci cu prelungiri între cele două echipe. Timba s-a impus cu 104-95 (20-21, 18-21, 34-24, 16-22, 16-7). Reljic și Casale s-au remarcat de la cele două echipe, cu 23 și 31 de puncte. Formațiile de sub linia de play-off nu mai joacă, astfel că Timba și-a încheiat sezonul, pe locul 9 (din 12 câte echipe au fost la start), cel mai bun al echipei de până acum. Galben-negrii au avut un bilanț de 9 victorii și 21 de înfrângeri (39 de puncte).

Meci fără intensitate în duelul alb-violeților

Singurul meci cu echipe de play-off fără miză din ultima etapă a fost cel dintre BC SCM Timișoara și BCMU FC Argeș Pitești. Ambele echipe erau deja cu gândul la faza eliminatorie și nu s-a jucat foarte intens în condițiile în care nu-și puteau schimba locurile. „Leii” s-au impus cu 82-70 (25-14, 20-22, 15-15, 22-19). Bănățenii s-au distanțat la 11 puncte la prima pauză și au menținut cel puțin 4 în față pe toată durata partidei. Gazdele și-au permis să ruleze tot lotul, în fața unei tribune destul de goale și liniștite. Se auzeau foarte ușor indicațiile antrenorilor. Diaz a fost coșgheterul partidei cu 28 de puncte, iar Kostoski s-a remarcat la oaspeți cu 16.

„Leii” au încheiat sezonul regulat cu 52 de puncte și un bilanț de 20 de victorii și 12 înfrângeri. De pe locul 5, aceștia vor juca pentru semifinale cu CSM Steaua Eximbank București. Formația din capitală a pierdut acasă duelul pentru locul 3 cu CSM CSU Oradea, scor 62-72.

Primul loc la finalul sezonului regulat s-a disputat între BC CSU Sibiu și U-BT Cluj. Campioana en-titre s-a impus la Sibiu cu 88-70 și va avea avantajul terenului propriu în play-off. Și lupta pentru locul 7 era deschisă, cu SCMU Craiova și Phoenix Galați fiind la egalitate de puncte. Oltenii s-au impus acasă cu 80-78 și evită formația clujeană în primul tur de play-off.

Iată împerecherea din sferturi:

U-BT Cluj-Napoca vs. Phoenix Galați (primul meci în 2 mai)

BC CSU Sibiu vs. SCMU Craiova (2 mai)

CSM CSU Oradea vs. BCMU FC Argeș Pitești (3 mai)

CSM Steaua Eximbank București vs. BC SCM Timișoara (3 mai)

The post BC SCM Timișoara abordează play-off-ul de pe locul 5. Timba a încheiat sezonul pe locul 9 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*