BC SCM Timișoara încheie anul acasă cu U-BT Cluj. Fetele joacă joi la Satu Mare, iar Timba are două meciuri în trei zile

„Leii” joacă ultimul meci din acest an astăzi, de la ora 18, cu campioana U BT Cluj. Cele două formații sunt la egalitate și vin după victorii acasă în etapa trecută. Fetele încheie anul cu o partidă la Satu Mare programată joi de la ora 18. Tot atunci joacă Timba ultimul meci acasă din 2017. Dar „urșii” mai au un meci până la finalul anului, sâmbătă la Cluj.

Astăzi se întâlnesc formațiile cu cele mai puține înfrângeri în actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. U BT Cluj și BC SCM Timișoara au 18 puncte cu un bilanț de 8 victorii și 2 înfrângeri. Cele două echipe sunt pe locurile doi și trei, fiind depășite de BC CSU Sibiu care are 19 puncte, dar un meci în plus (8/3).

Timișorenii vin după victoria din etapa trecută când s-au impus cu 107-95 în duelul cu SCMU Craiova. Atunci Komatina și Popa Calotă au fost coșgheterii alb-violeților cu 23 de puncte. U BT Cluj a trecut joia trecută acasă de Phoenix Galați cu 91-75. Campioana en-titre a jucat acel meci la trei zile după ce a suferit prima înfrângere acasă în FIBA Europe Cup. Clujenii l-au pierdut pe Rolland Torok pentru o perioadă importantă.

Din 2005 până acum au fost 38 de dueluri directe între cele două echipe. Clujenii cunduc cu 23-15. Aceștia au câștigat ultima întâlnire, în martie, 96-66 la Cluj. În precedenta partidă de la sala Constantin Jude, timișorenii s-au impus cu 78-69.

Meciul dintre BC SCM Timișoara și U BT Cluj se joacă astăzi de la ora 18 la sala Constantin Jude. Partida va fi arbitrată de Marius Ciulin, Dragoș Nicolae și Ciprian Ciocan, supervizați de Mircea Martiș. Jocul va fi transmis pe DigiSport 2.

Teoretic este derby-ul pentru primul loc la finalul acestui an. Dar clujenii vor juca în 30 decembrie acasă cu BC Timba Timișoara, un meci în devans din etapa a 13-a.

BC Timba are două meciuri în trei zile

„Urșii” au parte de un program încărcat în această perioadă. Galben-negrii au jucat sâmbăta trecută la Oradea unde gazdele s-au impus cu 100-76, Naylor fiind cel mai bun marcator cu 24 de puncte. Timba mai are două partide în această săptămână.

Joi „urșii” primesc vizita lui BCMU FC Argeș Pitești. Piteștenii s-au impus în toate cele 8 dueluri de până acum, din 2012 încoace. Cele două echipe sunt despărțite de 5 puncte în clasament. Piteștenii sunt pe locul 6 cu 16 puncte (6/4) și vin după trei înfrângeri la rând. Două au fost în deplasare, la Târgu Mureș și Steaua, între aceastea fiind meciul pierdut acasă cu orădenii. A fost surprinzătoare înfrângerea de la Târgu Mureș în fața unei echipe cu mari probleme financiare, la care au rămas doar doi stranieri. Timba este pe 10 cu 11 puncte (2/7) și are două înfrângeri la rând după victoria de la Iași.

Partida dintre BC Timba Timișoara și BCMU FC Argeș Pitești se joacă joi de la ora 18 la sala Constantin Jude. Brigada de arbitri va fi compusă din Ciprian Stoica, Bogdan Podar și Șerban Rașoga, supervizați de Marius Marinescu. „Urșii” vor încheia anul cu deplasarea de pe terenul campioanei, căreia i-au dat emoții mari în tur, dar atunci erau în altă formulă.

Fetele de la SCM joacă la Satu Mare

Formația feminină a SCM-ului caută la Satu Mare a doua victorie în deplasare în acest campionat, după cea de la Alba Iulia. Alb-violetele au avut trei eșecuri la rând pe terenuri străine. Acestea au câștigat în runda precedentă acasă cu Universitatea Cluj, scor 61-56, cu Lloyd reușind 22 de puncte.

CSM Satu Mare a pierdut trei din ultimele patru meciuri din campionat, de când s-a despărțit de Williams. Alb-roșiile au cedat în ultima etapă la Alba Iulia, la patru puncte. Sătmărencele sunt pe locul 3 cu 17 puncte (7/3), în timp ce timișorencele ocupă locul 5 cu 14 puncte (4/6). Va fi a doua confruntare oficială între cele două, după ce în tur CSM-ul s-a impus la Timișoara cu 69-57. Au mai fost două amicale în septembrie, câștigate de alb-violete în deplasare, dar atunci gazdele nu au folosit toate stranierele.

Meciul dintre CSM Satu Mare și CS SCM Timișoara se dispută joi de la ora 18 la sala LPS. Arbitri: Istvan Bertalan, Ionuț Moraru și Vlad Potra, iar comisar, Radu Vaida.

The post BC SCM Timișoara încheie anul acasă cu U-BT Cluj. Fetele joacă joi la Satu Mare, iar Timba are două meciuri în trei zile appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*