BC SCM Timișoara întoarce meciul de la -25 și câștigă pe terenul Stelei

„Leii” erau conduși la 25 de puncte aproape de jumătatea sfertului trei, dar au reușit o revenire de senzație în final și s-au impus cu 94-89, pe sferturi: 19-34, 16-19, 24-17, 35-19. A fost prima înfrângere suferită acasă de CSM Steaua București Eximbank în această ediție de campionat. Jeremic a condus revenirea timișorenilor cu 29 de puncte.

Sursa foto: BC SCM Timisoara facebook

Gazdele au început partida în formula Taylor, Marinov, Darwiche, Boone și Zekovic. Oaspeții au răspuns cu Burgess, Jeremic, Tohătan, Komatina și Drăgușin. Burgess a deschis scorul, iar după un început echilibrat, Steaua s-a desprins grație reușitelor de la distanță, dar și a pătrunderilor ușoare. Apărarea alb-violeților a fost depășită foarte ușor în primul sfert, care s-a încheiat cu 15 puncte în favoarea bucureștenilor, 34-19.

A doua perioadă de joc a fost puțin mai echilibrată, dar tot gazdele și-au adjudecat-o pentru trei lungimi, astfel că la pauza mare scorul era 53-35. Costescu a încercat și o apărare avansată, dar aceasta nu a pus foarte multe probleme adversarilor. De asemenea, „leii” au încercat și formula cu Drăgușin și Diaz în teren, dar nici aceasta nu a dat roade. „Militarii” aveau 6 triple înscrise în prima repriză, în timp ce timișorenii nu au găsit coșul de la distanță.

Ecartul maxim a fost de 25 de puncte în minutul 24, la 61-36. În a doua parte a sfertului gazdele au mai înscris doar 9 puncte, în timp ce alb-violeții au reușit 23. La ultima pauză scorul era 70-59. Timișorenii au reușit primele două triple în finalul sfertului trei. Diferența a crescut la 15 puncte în debutul sfertului patru, dar BC SCM Timișoara și-a continuat evoluția de excepție din a doua parte. A profitat și de greșelile mult mai multe făcute de adversari și a jucat mult mai simplu.

După tripla cu panoul înscrisă de Runkauskas din 0 grade, steliștii au atacat cu o oarecare frică și au fost puțini care și-au asumat aruncările, astfel că au tras de la distanță, în criză de timp și au ratat. Apărarea „leilor” a fost mult mai eficientă , iar Diaz a dominat la recuperare sub panoul advers pe final. Jeremic a marcat trei coșuri de la distanță în ultima perioadă de joc. Au fost și două antisportive încasate de gazde, pentru faulturi după ce au pierdut mingea. Marinov a ratat de la linia de fault pe final, Baciu a recuperat ofensiv, dar a pasat direct la Jeremic, care a fost oprit pe contră. Au fost libere plus posesia, iar alb-violeții s-au distanțat la cinci lungimi la final. S-a încheiat 89-94 după un meci cu două reprize total opuse. În prima Steaua a făcut ce a vrut pe teren, cu apărarea oaspeților foarte slabă. În partea a doua a fost rândul timișorenilor să domine jocul și au reușit cea mai importantă revenire în această ediție de campionat.

Pe lângă apărarea din a doua repriză, „leii” au făcut diferența cu cele 16 puncte înscrise pe contraatac, față de 3 ale gazdelor. De asemenea, alb-violeții au avut 10 puncte în plus din spațiul de trei secunde, 44-34. După ce la pauza mare aveau 0 în dreptul triplelor marcate, bănățenii au încheiat cu 6 reușite de la distanță din 16 încercări, în timp ce Steaua a mai scuturat plasa de la distanță o singură dată în partea a doua și a încheiat cu 7/27 la acest capitol. Ambele echipe au avut procentaje bune la aruncările de două puncte, peste 60%. BC SCM Timișoara a avut un procentaj slab de la linia de fault, ratând 16 libere (30/46, 65%), dar nici gazdele nu au stat cu mult mai bine (26/34, 76%).

Mladen Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 29 de puncte (4×3), la care a adăugat 3 recuperări și 4 pase decisive pentru +30 indice al eficienței. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Burgess 15 puncte, Diaz 12, Komatina și Popa Calotă 11, Mijajlovic 6, Tohătan 5, Drăgușin 4 și Gheorghe 1 punct.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator de la gazde cu 18 puncte. L-au urmat: Taylor și Marinov cu câte 17 puncte, Baciu 11, Boone și Runkauskas câte 8, Darwiche 6 și Lapornik 4 puncte.

A fost prima înfrângere acasă pentru Steaua în campionat, după o serie de 8 victorii. Pentru timișoreni a fost al 6-lea succes în deplasare. După acest rezultat, alb-violeții urcă pe 3 cu 31 de puncte, la unul în spatele liderilor BC CSU Sibiu și U-BT Cluj.

Pentru BC SCM Timișoara urmează un meci acasă cu CSM CSU Oradea, joi 8 martie, de la ora 17:45. Cu o zi înainte, la sala Constantin Jude se va juca partida dintre BC Timba Timișoara și CS Politehnica Iași.

The post BC SCM Timișoara întoarce meciul de la -25 și câștigă pe terenul Stelei appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*