Beirut – un „oraş sinistrat”

Beirut este un ”oraş sinistrat”, a anunţat ieri Consiliul Suprem de Apărare din Liban, după exploziile devastatoare care au zguduit portul capitalei libaneze şi au provocat pagube de o amploare fără precedent în toate cartierele oraşului, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Consiliul, din care fac parte în special preşedintele, premierul şi ministrul Apărării, a ”recomandat” guvernului să decreteze stare de urgenţă, potrivit agenţiei naţionale de informaţii ANI. „O catastrofă majoră s-a abătut asupra Libanului”, a afirmat preşedintele Michel Aoun, la deschiderea unei reuniuni a Consiliului.
Potrivit unui nou bilanţ furnizat de Ministerul Sănătăţii, cel puţin 73 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 3.700 au fost rănite în exploziile de la Beirut.
Preşedintele Donald Trump a apreciat tot ieri, într-o conferinţă de presă, că exploziile de amploare din Beirut „seamănă cu un atentat teribil”, menţionând că experţi militari i-au comunicat că ar fi fost vorba de o bombă, informează AFP.
Autorităţile libaneze au informat că exploziile, care au ucis cel puţin 73 de persoane şi au făcut 3.700 de răniţi, au fost cauzate de explozia a 2.750 de tone de nitrat de amoniu, substanţă utilizată în compoziţia anumitor îngrăşăminte, dar şi a explozibililor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*