Beneficii Aloe Vera

Aloe Vera este o plantă cu beneficii şi utilizări multiple atât în medicină, cât şi în cosmetică. Conţine mai mult de 75 de substanţe active şi este recunoscută pentru efectul benefic în susţinerea sistemului imunitar, ameliorarea sindromului de colon iritabil sau calmarea arsurilor şi iritaţiilor.

Aloe Vera este numită elixirul tinereţii sau planta nemuririi, fiind folosită încă din Egiptul Antic pentru rolul său în susţinerea sănătăţii, dovada fiind o piatră încrustată, descoperită într-un vechi mormânt de acum 3500 de ani.

Aceasta are efecte uimitoare pentru sănătate, dar și pentru frumusețe, fiind utilizată atât intern, cât și extern. Frunzele cărnoase și albicioase conțin un gel intens hidratant, cu acțiune regeneratoare la nivelul pielii, cu proprietăți antibacteriene și cicatrizante.

În Aloe Vera găsim Vitamina A (beta-caroten), necesară pentru producerea pigmentului responsabil de vederea crepusculară şi nocturnă, pentru sănătatea pielii, a unghiilor şi a dinţilor. De asemenea, planta de aloe vera are în compoziţia sa Vitamina B4, ce are o influenţă pozitivă în dezvoltarea creierului şi în îmbunătăţirea memoriei.

Aloe Vera are efect antioxidant asupra organismului, ajutând la neutralizarea radicalilor liberi, o serie de compuşi a căror prezenţă creşte riscul de Alzheimer, afecţiuni coronariene şi probleme de vedere. De asemenea, antioxidanţii din aloe vera sunt implicaţi şi în prevenirea unor afecţiuni cardiovasculare şi încetinesc îmbătrânirea celulară.

Efectele antialergice şi antiinflamatorii ale zaharurilor din aloe vera

Aloe vera are un conţinut important de zaharuri, dintre care monozaharide (glucoză şi fructoză) şi polizaharide: (glucomanani/polimanoza) cu efecte benefice notabile. Dintre aceste zaharuri merită amintite – alprogenul (o glicoproteina cu proprietăţi antialergice) ţi un nou compus antiinflamator – C-glucosil cromon.

De altfel, proprietăţile antiinflamatoare are aloe vera sunt cunoscute de mai mult timp, motiv pentru care acest ingredient se găseşte adesea în compuşii farmaceutici destinaţi calmării durerilor ce au la bază un proces inflamator.

Principalele beneficii pentru uz extern

 • Este utilizat cu succes pentru tratarea herpesului genital, dar și a anumitor forme ușoare de psoriazis.
 • Are o deosebită putere de hidratare, fiind util și pentru pielea sensibilă. În plus, ajută la întărirea epidermei.
 • Ajută la cicatrizarea rănilor.
 • Este bun pentru eczeme. Se aplică o compresă îmbibată în gel de Aloe Vera de câteva ori pe zi, până la vindecare.
 • Gelul de Aloe Vera este benefic inclusiv în cazul urticariilor.
 • Pentru micoza piciorului se tamponează zona afectată cu gel de Aloe Vera.
 • Dacă suferiți de rinită puteți încerca să tamponați nările cu o bucată de frunza proaspăt tăiată, de câteva ori pe zi. Aloe Vera va calma zonele iritate și va reduce scurgerea mucusului.
 • Inclusiv în cazul unei crize de astm se poate aplica pe piept o compresă înmuiată în suc de Aloe Vera pentru obținerea unui efect calmant.

Principalele beneficii pentru uz intern

 • Stimularea sistemului imunitar. Timp de o lună și jumătate se urmează o cură cu două capsule pe zi.
 • În cazul arsurilor gastrice, gastrita hiperacidă se recomandă 2-3 linguri de gel de trei ori pe zi, pentru reducerea senzației de arsură și durere acută din epigastru, dar și pentru prevenirea crizelor de gastrită.
 • Împotriva alergiilor. Se va administra sucul de aloe pe termen lung, însă la recomandarea unui specialist.
 • Distruge celulele canceroase. Gelul din aloe vera îmbunătățește sistemul imunitar și, potrivit unor studii clinice, ar distruge inclusiv celulele canceroase.
 • Îmbunătățește digestia. O digestie sănătoasă este foarte importantă, fiind practic etapa principală a absorbției tuturor nutrienților și mineralelor pe care le asimilăm din mâncare.

Pe esteto.ro găsiţi toate produsele de care aveţi nevoie. Aruncă o privire rapidă şi alege ce ţi se potriveşte!

Articolul Beneficii Aloe Vera apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*