Benga a scos la suprafață un (nou) derapaj comportamental al „centralului” Istvan Kovacs: „Nici câinelui meu nu-i spun aşa…”

Recent, mai precis după falsul caz de rasism de la partida de Champions League, PSG – Istanbul Bașakșehir, fostul mare arbitru, Ioan Igna îi pune puțin la colț pe Ovidiu Hațegan pentru cum a gestionat adjectivul negru, adresat de Sebastian Colțescu la adresa unui fotbalist de pe banca echipei turce. În antiteză, cel care i-a arbitrat pe Platini, Maradona sau Socrates aprecia capacitatea lui Istvan Kovacs (la rândul său arbitru cu ecusonul FIFA) de a comunica cu jucătorii și a gestiona, eventual, momentele mai tensionate ale meciurilor.

În realitate, lucrurile nu stau tocmai așa pentru că „fluierașul” din Carei o comite din când în când cum s-a întâmplat și ieri, la Arad, în UTA – Hermannstadt 1-1. La finalul partidei, la flash-interviuri, Alexandru Benga nu l-a menajat deloc pe Kovacs pentru maniera în care a vorbit cu jucătorii pe teren. „Vă spun sincer, nici câinelui meu nu-i spun aşa. Nu judec maniera de arbitraj a domnului Kovacs, pentru că nu sunt eu în măsură, dar pur şi simplu suntem şi noi oameni, nu suntem câini. Trebuie să avem o interacţiune, să ne respectăm între noi! Dacă sunt momente de tensiune, de irascibilitate în timpul jocurilor, ar trebui să ne ajutăm între noi, nu să sporim această tensiune. Am 31 de ani şi trei copii acasă, dar nu am mai păţit aşa ceva.”, a spus fundașul „Bătrânei Doamne”

Prezent în studioul Digi Sport Special, Ilie Dumitrescu a comentat şi el pe marginea acestui subiect. „Dacă ar fi invers, să-i spună lui jucătorul <<marş>>, cum ar fi? Ar lua roşu, da? Omul ar trebui să arbitreze numai finale de Champions League, de Europa League, de Supercupa Europei, ce să-l mai băgăm la UTA cu nu ştiu cine pe aici, prin campionat, că n-are chef şi la orice chestie e irascibil. ‘Băi, lăsaţi-mă, că am coborât deja nivelul, să vă arbitrez pe voi’. Îi subestimează, aşa. Nu ştiu cum aş fi reacţionat ca jucător, să-mi fi spus mie. Mie mi se vorbea cu dumneavoastră. În Anglia există un dialog din ăsta, şi în Germania, şi în Franţa. Văd arbitri care au un aer superior de inteligenţă. Te calmează, îţi explică. Şi acolo mai greşesc, se fac erori, dar nu în zona asta”, a declarat fostul component al „Generației de Aur” a fotbalului românesc..

Dincolo de limbaj, Kovacs nu a fost deloc inspirat în meciul de la Arad, având destule decizii mai degrabă eronate. UTA i-a reproșat un penalty, la o împingere în careu asupra lui Antal, iar sibienii susțin că au avut gol valabil, anulat de „centralul” din Carei pentru fault în atac la portarul Iacob. Vă reamintim că UTA nu a câștigat niciun meci oficial cu arbitrul FIFA sătmărean la centru, din șase disputate.

0
0

Articolul Benga a scos la suprafață un (nou) derapaj comportamental al „centralului” Istvan Kovacs: „Nici câinelui meu nu-i spun aşa…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*