Benga crede că UTA merita succesul cu Voluntariul: „Se naște o echipă aici, la Arad, dar e nevoie de timp și de încredere”

Alexandru Benga a fost integralist în cele două partide jucate de UTA până acum în Liga 1. Ca și la Ovidiu, fundașul adus de la Chindia a fost printre cei mai buni fotbaliști de pe teren, fiind principala „armă” arădeană pe final de meci când Voluntariul a încercat să dea lovitura.

Până la urmă, meciul s-a încheiat nedecis, utiștii fiind – evident – mai nemulțumiți decât adversarii lor, atâta timp cât nu au reușit să inaugureze noul stadion al Aradului cu un succes. „Am început foarte bine prima repriză, am controlat jocul. Am avut câteva ocazii să marcăm, dar nu am reușit, plus câteva situații în care nu am luat cea mai bună decizie în ultimii 30 de metri. În a doua repriză, am avut din nou două ocazii foarte mari, dacă deschideam scorul cred că reușeam să câștigăm această partidă. Îmi pare rău că luăm doar un punct, pentru că a fost primul meci pe această <<bijuterie>> și am vrut să-i facem fericiți pe suporteri și pe toți cei care sunt alături de această echipă. Ultimele minute am fost dominați, dar Voluntariul nu a avut ocazii atât de clare precum ale noastre. Mai echitabil era un succes al nostru. Trebuie să analizăm bine acest meci, să păstrăm ceea ce am făcut bine, să corectăm ceea ce am făcut mai puțin bine și să mergem mai departe. Se naște o echipă aici la Arad, dar e nevoie de timp și de încredere că suntem pe drumul cel bun”, consideră puternicul fundaș central născut la Brașov.

Benga a avut o primă impresie bună legată de noua arenă, dar a vorbit și despre fanii rămași la porți din cauza restricților impuse de coronavirus. „Totul e la superlativ, e o plăcere să joci pe un astfel de stadion. Ne pare rău că nu îi avem pe suporteri în spate, dar sunt convins că atunci când vor avea acces pe stadion vom fi o echipă foarte redutabilă acasă. I-am auzit astăzi, și ieri au făcut o atmosferă foarte frumoasă, sunt niște suporteri senzaționali, iar când vor avea dreptul să intre pe stadion vor fi al 12-lea jucător cu siguranță”

Benga a fost încadrat de Laszlo Balint în categoria jucătorilor care poate sunt prea obosiți, având în vedere finalul greu de play-out în tricoul Chindiei, plus barajul. „Am avut la Târgoviște o perioadă foarte încărcată, cu meciuri din trei în trei zile, și poate se simte acest lucru. Aceste două săptămâni de pauză vor fi foarte bune pentru noi, ne vom reîmprospăta, ne vom cunoaște mai bine pentru a lucra eficient pentru următoarea etapă.”

Formația arădeană a primit un singur gol în primele 180 de minute de Liga 1, așadar apărarea și portarul Moldovan s-au descurcat bine până acum: „E foarte important pentru noi cei din defensivă. E important să păstrăm aceeași linie, să nu primim gol, dar să și marcăm pentru a câștiga meciuri. Moldovan îmi inspiră încredere, a făcut și astăzi o partidă bună, cu intervenții bune, în special cea de la lovitura liberă din minutul 90. Ne bucurăm pentru că este o poziție under și a făcut meciuri bune. Acum este selecționat și la naționala Under 21, are un moral foarte bun și sperăm să ne ajute în continuare” a concluzionat Benga.

Alexandru Benga a semnat cu UTA în această vară, după ce s-a salvat in extremis de la retrogradare în tricoul celor Chindiei Târgoviște.

0
0

Articolul Benga crede că UTA merita succesul cu Voluntariul: „Se naște o echipă aici, la Arad, dar e nevoie de timp și de încredere” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*