Benga, integralist din nou la UTA după 5 luni de zile: „Am avut emoții…Este o realitate, pe teren propriu suntem o forță!” + FOTO

Alexandru Benga a revenit cu succes în primul 11 al UTA-ei. Fundașul central a fost integralist în victoria cu 2-0 împotriva Voluntariului, primul meci ca titular pentru el după o absență îndelungată.

În astfel de meciuri trebuie să rămâi focusat până la final

Experimentatul fundaș a vorbit despre succesul obținut pe „Francisc Neuman” contra echipei ilfovene: „Cei de la Voluntari au venit să joace la egal, a fost o altă abordare din partea noastră. A fost primul meci acasă în care am fost favoriți, dar cu toate acestea a fost un meci greu. A trebuit să tratăm ca atare jocul, să fim la timona lui, să construim atacuri poziționale cu calm, cu încredere, cu calitate, ceea ce cred că am și făcut. În prima repriză am suferit puțin în ultimii 30 de metri, dar am arătat constanță, nu le-am dat șanse, asta este foarte important. Apoi, pe faza a doua când pierdeam mingea ne-am apărat foarte bine și pe final am reușit să marcăm și să câștigăm. În astfel de meciuri trebuie să rămâi focusat până la final, oricând poți marca. Dacă pui presiune, ocaziile și golurile pot veni. La un moment dat era firesc să vină o fază din care să marcăm, ne bucurăm că a fost Micu (n.r. David Miculescu). Avem nevoie de toată lumea, pentru că suntem o echipă și doar așa putem câștiga”.

„Publicul ne dă acel boost de energie foarte important”

Publicul arădean a fost din nou la înălțime, chiar dacă Voluntariul nu e o echipă de talia FCSB-ului sau Craiovei. „Pe teren propriu suntem o forță, este o realitate. Avem un public extraordinar care este al 12-lea jucător, ne împinge de la spate. Au un feeling extraordinar când avem momente mai puțin bune să vină cu acel boost de energie foarte important care ne ajută pe noi, iar pe adversari pune presiune. Ne bucurăm că îi facem fericiți pe suporteri și sperăm să o ținem tot așa. Orice victorie este frumoasă, mai ales când jucăm acasă și simțim căldura publicului” , susține Benga.

Acest început de sezon ne arată că suntem o echipă puternică

UTA e pe loc de play-off după șase etape în care a întâlnit mai multe echipe puternice ale campionatului. „În acest debut de campionat este foarte important să luăm meciurile pas cu pas, să muncim bine la antrenamente pentru că suntem o echipă în formare. Avem jucători cu calitate, avem un grup bun, dar avem nevoie de timp să construim o echipă puternică, important este că suntem pe drumul cel bun. Acest început de sezon ne arată că suntem o echipă puternică și ne arată că, dacă muncim bine, putem avea rezultate bune. Noi vom lua fiecare meci cu seriozitate, iar dacă la finalul sezonului regulat vom fi acolo, între primele șase, ne vom bucura și vom profita de ocazie”, mai afirmă fundașul de 32 de ani al „Bătrânei Doamne”.

Îmi place să cred că sunt mai puternic decât înainte

După accidentarea suferită în meciul cu Sepsi, de la Arad, din aprilie, Benga a ratat întreg play-out-ul și a strâns doar 34 de minute în debutul actualului sezon. „Am avut emoții, au trecut aproape cinci luni de la ultimul meu meci ca integralist. Am trecut printr-o perioadă foarte grea, care a inclus și o operație. Am tras cu mare ambiție să revin și îmi place să cred că sunt mai puternic decât înainte”, mai susține puternicul fotbalist originar din Brașov.

„Să facem o partidă bună și la Mediaș și să câștigăm”

Utiștii au la dispoziție 7 zile să pregătească deplasarea de la Mediaș. „Mergem cu încredere la Mediaș, trebuie în primul rând să savurăm această victorie, să ne reîncărcăm bateriile. Luni avem o zi liberă, iar apoi toate gândurile noastre vor fi îndreptate spre Mediaș, vrem să facem o partidă bună acolo și să câștigăm”, mai anunță Benga.

În sezonul regulat precedent, Benga a strâns 1915 minute, fiind al patrulea cel mai folosit jucător de către Laszlo Balint, după Albu, Iacob și Erico.

Galerie FOTO de la UTA – Voluntari 2-0, semnată Claudia Carp

 

1
0

Articolul Benga, integralist din nou la UTA după 5 luni de zile: „Am avut emoții…Este o realitate, pe teren propriu suntem o forță!” + FOTO apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*