Benga revine pe gazon după suspendare: „Nu am fost noi în ultimele meciuri ale anului trecut, ne raportăm la partea superioară a clasamentului”

Alexandru Benga a absentat în ultimele două meciuri ale lui 2020 după cartonașul roșu încasat contra lui CSU Craiova, iar absența sa din centrul defensivei s-a simțit din plin. UTA a încasat 9 goluri în ultimele două  meciuri ale anului (0-3 la Sfântu Gheorghe și 0-6 acasă, cu Astra) din totalul de 25 pe tot parcursul turului Ligii 1. „Alex este un jucător important din vestiarul UTA-ei, ca și alții, de altfel, dar, pe lângă asta, e evient că a reprezentat un punct de siguranță pentru defensiva noastră. În momentul în care am decis să îl aducem, să semnăm cu el, ne-am bazat pe niște calități pe care și le-a demonstrat în aceste ultime luni de când a sosit la Arad. Pe lângă calitățile sale sportive, pe care cred că le-a identificat toată lumea, este și un băiat de caracter, care inspiră mulți colegi pe lângă el. Nu vreau să folsosec foarte multe cuvinte e laudă pentru că după aceea poate percepe altfel, dar e un băiat inteligent, familist, care știe foarte bine ce-mi doresc de la el atât din punct de vedere sportiv cât și uman, al caracterulu. În primul rând, sper să fie sănătos, căci altfel și-a demonstrat importanța pentru defensiva noastră”, a spus Laszlo Balint despre singurul integralist al „Bătrânei Doamne” până în minutul eliminării de pe teren (n.a. 85) în cofruntarea din cadrul etapei a 13-a, cu oltenii lui Papură.

După ce și-a ispășit cele două etape de suspendare, apărătorul brașovean se anunță unul dintre factorii de echilibru din primul „11” utist contra Viitorului Constanța. „Nu ne-am simțit bine în ultimele două meciuri ale anului, însă nu cred că acea perioadă ne caracterizează. Am tras învățămintele de rigoare din acele partide, am învățat și mergem cu încredere mai departe. Ne așteaptă o partidă foarte grea împotriva celor de la Viitorul, o echipă puternică a campionatului, chiar dacă și ei în ultimele partide ale anului trecut au suferit. Noi ne-am pregătit foarte bine în această mini-pauză și așteptăm cu mare încredere meciul de vineri. Am analizat ceea ce nu a fost bun în  tur, dar şi ce a fost bun şi aşteptăm cu încredere returul. Personal, dar și pe ceilalți colegi din zonă ne așteaptă un meci greu cu fotbaliștii ofensivi ai Viitorului. De exemplu, Luckassen e un număr 9 veritabil, un atacant foarte puternic, am jucat împotriva lui când era la Iași. Însă și noi  (n.a. Benga – Erico) formăm un cuplu puternic de fundași centrali, de-abia aștept să vină meciul, să fie o întâlnire provocatoare și interesantă pentru noi” a declarat Alex Benga la conferința de presă premergătoare meciului cu constănțenii.

Echipele de Liga 1 au avut o pauză extrem de scurtă între tur și retur, iar programul din următoarea lună e infernal, cu câte două meciuri pe săptămână. „În România nu am mai jucat niciodată atâtea meciuri în lunile de iarnă. Pentru orice fotbalist e mult mai frumos să joci meciuri oficiale decât să te antrenezi, însă va trebui și să ne conservăm forțele, să ne păstrăm energiile pentru că fiecare meci este foarte important. Clasamentul este foarte strâns, dacă avem o serie bună de rezultate putem să rămânem acolo în față, iar asta este cel mai important lucru, să rămânem concentrați și să tratăm serios fiecare meci”, a adăugat fundașul „roș-albilor”.

UTA a transferat trei fotbaliști importanți din străinătate în această iarnă, Roger jr (din Letonia), Vorobjovas și Antal (Lituania), fără a avea timp să-i integreze în totalitate în echipă. „E o provocare și acest lucru, adică să integrezi rapid jucătorii noi, sosiți de doar zece zile la Arad, dar acesta e un proces natural de selecție la fotbal. Important este că ne vor ridica nivelul, de asta au fost atent selectați. Până la urmă, toți trebuie să ne punem în slujba echipei și să facem o figură frumoasă. Ne raportăm la partea superioară a clasamentului, pentru că ne dorim să progresăm, să rămânem în plutonul fruntaș, chiar dacă suntem o echipă nou-promovată. Totodată, trebuie să vedem și realitatea, pentru că primul an în Liga 1 este unul destul de dificil. Până acum am făcut față cu brio Ligii 1, îmi doresc să rămânem cât mai sus și să întrăm în play-off”, a mai punctat Benga.

Benga a fost titular și integralist în primele 12 etape ale campionatului, dar și în meciul cu Csikszereda din 16-imile Cupei României, câștigat de arădeni cu 2-0.

0
0

Articolul Benga revine pe gazon după suspendare: „Nu am fost noi în ultimele meciuri ale anului trecut, ne raportăm la partea superioară a clasamentului” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*