Benzile, punctul nevralgic cu Voluntariul: „A trebuit să improvizăm…rămânem cu un efort colectiv bun, dar trebuie să reglăm multe aspecte în această pauză”

Remiza de la Constanța, cu Viitorul și contextul inaugurării noului stadion al Aradului, o făcea pe UTA favorită în fața celor de Voluntari. S-a insistat mult și pe problemele de efectiv ale ilfovenilior, care pierduseră nu mai puțin de 14 jucători față de play-outul stagiunii precedente, când a surprins plăcut, însă prea puțină lume au făcut cum trebuie socotelile în tabăra arădeană.

Laszlo Balint a pierdut la interval de câteva zile șase juniori. Sigur, jumătate dintre ei, Opric, Pașcu și Hrezdac nu erau luați în calcul pentru Liga 1 sau cel puțin nu în acest moment, însă absențele lui Isac, Oroian și Miculescu chiar au cântărit și s-ar putea să mai cântărească destul de mult. Niciunul dintre numele pomenite mai sus nu au scăpat de COVID și încă nu se pot întoarce la antrenamente, așa că e greu de crezut că se va conta pe ei mai repede de începutul lunii octombrie. Noroc că portarul Moldovan și, parțial, Tescan și Rusu dau garanții, iar prezențele în lot ale lui Vulturar sau Ivan nu sunt nici ele de neglijat.

Apoi, după disputa contra Viitorului, antrenorul „roș-albilor” s-a trezit și fără doi dintre jucătorii săi importanți în sezonul promovării, Marius Tomozei și Octavian Ursu. Ambii au acuzat problele de ordin muscular și automat numărul absențelor ajungea la cifra 8. Dintre acestea, jumătate sunt jucători de bandă, acolo, unde, într-adevăr Balint l-a mai primit pe Pleașcă, dar nu și o dublură (de preferință junior) la fundaș stânga. Când Buhăcianu, reprofilat și el „aripă” stânga a cerut schimbarea pe finalul reprizei cu Voluntariul, „principalul” arădenilor a fost nevoit să găsească soluții pe loc și acestea nu puteau veni decât de la atacanții săi, cu mențiunea că niciunul dintre ei nu prea este obișnuit cu jocul în bandă și ne referim la Ioniță, Morar, Hora și C. Rus. Juniorul Denis Rusu (19 ani) a fost singurul fotbalist care a evoluat pe postul său, însă emoțiile debutului în Liga 1 erau inerente.

După ieșirea lui Tescan, pe dreapta au trecut Hora și C. Rus, moment în care tactic UTA nu mai era cea din primele 60 de minute. „Pe fondul absenței a doi jucători de bandă, mă refer la Tomozei și Ursu, apoi accidentarea lui Vali Buhăcianu, a trebuit să improvizez cu Hora, apoi cu Cipri Rus. Am crezut că Cipri poate face față postului respectiv având mai multă prospețime, cu mai multă claritate pentru ceea ce înseamnă reperele tactice ale acelui post, dar…Una peste alta, este un efort colectiv bun în condițiile în care totuși suferim și trebuie să ne gândim cum reglăm multe aspecte în perioada de întrerupere a campionatului”, a sublinat Laszlo Balint.

Alex Ioniță a fost singurul atacant al „Bătrânei Doamne” ce a prins toate minutele cu Voluntariul.  „Am pierdut din turație pentru că jucătorii noi nu sunt la nivel optim și asta s-a văzut pe final de meci. Una pesta alta, am jucat bine, s-au creat legături bune mai ales la mijlocul terenului, de acolo au venit ocaziile. S-a simțit lipsa pregătirii și cred că vom arăta din ce în ce mai bine. Ne-am propus să câștigăm acest meci, era frumos să inaugurăm cu trei puncte stadionul și să ne bucurăm suporterii, dar atât s-a putut astăzi. Sper să câștigăm la Pitești și totul va fi bine”, a spus la final „nouarul” Aradului, care a fost singurul fotbalist ce a scuturat noile plase ale noii arene, dar se afla în clară poziție de offside și reușita i-a fost anulată.

Peste toate, după o oră de jos a ridicat mâna și Alex Albu, poate cel mai bun fotbalist de pe teren vineri seara, în condițiile în care se știa că și celalălat mijlocaș central, Neluț Roșu, va ceda la un moment dat. „Avem jucători cu probleme medicale, fizice și mă refer atât la Neluț Roșu cât și la Albu. Și Alex a venit cu o ușoară problema medicală încă de când a semnat contractul și, pe fondul uzurii din primele 60 de minute, pentru că a alergat foarte mult, a apărut și la finalizare, a sprijinit de multe ori atacurile poziționale, a trebuit să improvizăm și acolo. Melinte e practic un fundaș central care, iată, e al doilea meci consecutiv în care intră în poziția de mijlocaș central. Iar în aceste condiții este clar că am pierdut un pic din consistența momentului de posesie”, a mai punctat Balint.

În final, tehnicianul arădenilor a vorbit și despre calitatea gazonului din Calea Aurel Vlaicu. „Au fost porțiuni în care, din păcate, s-a cam rupt terenul. Jucătorii au simțit acest aspect, dar eu sper ca, pe măsură ce va trece timpul, va arăta din ce în ce mai bine, iar asta să coincidă și cu victoriile care, sperăm, vor apărea pe acest stadion frumos”, a mai punctat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”, a încheiat .

0
0

Articolul Benzile, punctul nevralgic cu Voluntariul: „A trebuit să improvizăm…rămânem cu un efort colectiv bun, dar trebuie să reglăm multe aspecte în această pauză” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*