Bermude și San Marino, state mici, performanțe mari!

Alessandra Perilli (foto jos) a intrat în istoria Statului San Marino, fiind prima sportivă care cucerește o medalie olimpică! Perilli a reușit să termine cu trei puncte înaintea australiencei Laetisha Scanlan, câștigând, astfel, medalia de bronz, în proba feminină de tir cu capcane.

Odată cu această victorie, San Marino a detronat și Statul Bermude, care se mândrea cu faptul că era cea mai mică țară cu medalie olimpică, prin boxerul Clarence Hill, bronz în 1976, la Olimpiada de la Montreal. Pentru scurtă vreme, însă, pentru că, iată, istoria s-a rescris la doar câteva zile, de la succesul Alessandrei Perilli. În proba de triatlon, Flora Duffy (foto sus) a fost cea mai bună din concurs, reușind să devină campioană olimpică. Astfel, Statul Bermude, de unde este Flora, a devenit cea mai mică țară, ce cucerește o medalie de aur!

Alfredo Falcone

Să spune că Statul Bermude are 70.000 de locuitori și o suprafață de doar 53 de kilometri pătrați, exact cât are Județul Giurgiu, în România. Statul Bermude a trimis la Olimpiada de la Tokyo doar doi sportivi! San Marino este un stat cu doar 34.000 de locuitori, care a trimis în Japonia cinci competitori.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*