Bernie Szocs a sărit pe masa Europei, la propriu, – e cea mai bună!

Ieri, Televiziunea Română ne-a prilejuit să vedem, în transmisiuni directe, cele două finale ale Turneului ITTF, care au adus la start cele mai bune 16 jucătoare de tenis de masă, de pe Bătrânul Continent. Ne bucurăm să spunem că două dintre cele mai valoroase românce, în acest sport, Eliza Samara și Bernadette Szocs, s-au aflat în prim-planul evenimentului, desfășurat în Elveția, la Montreaux.

Finalul a fost apoteotic, cu Bernie sărind pe masa de concurs și arătând lumii întregi că o sportivă din România este cea mai bună . Mai mult, succesul este cu atât mai valoros, cu cât fata noastră a învins-o în finală pe chinezoaica naturalizată olandeză Jie Li, în vârstă de 33 de ani, deținătoarea trofeului și una din cele mai galonate sportive asiatice în acest sport. Bernie, care va împlini în martie 23 de ani, nu s-a speriat de CV-ul adversarei, declarând chiar că era sigură că va câștiga, pentru că jocul îi mergea tot mai bine, de la un meci la altul.

Și s-a văzut clar că jucătoarea noastră este în formă de zile mari, reușind să obțină succesul, cât și calificarea directă la Campionatele Mondiale, cu scorul de 4 – 1: 12-10, 8-11, 11-6, 11-5, 11-7. Probabil că imaginea cu Bernie pe masa de concurs, după victorie, a făcut deja înconjurul lumii, iar asta ne bucură – îți mulțumim, Bernie, ne-ai făcut să ne simțim cu adevărat români, ne-ai dat o lecție cum să ne păstrăm identitatea și mândria în fața tuturor! ”Acum eu sunt cea mai bună”, declara romanca reporterului elvețian, făcând câteva piruete și bezele publicului spectator – după ce s-a dat jos de pe masa de joc, firește!

Turneul celor 16 a-nceput cu mari emoții, pentru că în finala mică se afla o altă româncă, Eliza Samara, ce-și dorea, firește, bronzul, dar și calificarea directă la Mondiale, dacă prindea podiumul. Și Eliza nu ne-a dezamăgit și a câștigat cu 4-2, în fața suedezei Matilda Ekholm, cu scorul de 4 – 2: 11-4, 8-11, 11-6, 11-9, 4-11, 11-8.

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*