Beza a citit-o bine pe UTA: „Știam că au mici probleme pe faza de construcție, le-am cedat posesia și am fost reactivi. Atitudinea a făcut diferența”

FC Hermannstadt rămâne fără eșec în fața UTA-ei în sezonul 2020-2021 al Ligii I, ba mai mult câștigă contra arădenilor la momentul oportun. Sibienii erau ultimii în clasament înainte de runda cu numărul trei din play-out, dar golul lui Petrescu, din minutul 50, a dus-o pe loc de baraj, peste Poli Iași și Dinamo.

Pentru o echipă mică este o victorie mare

Iar succesul trupei de pe Cibin la Arad a venit ca o consecință firească a numărului mai mare de ocazii  clare, inclusiv două bare. „Pentru o echipă mică este o victorie mare. UTA este o formație foarte bună, foarte bine organizată, cred că astăzi diferența a fost făcută prin atitudinea băieților. Au fost la înălțime și ei au câștigat acest meci. Știam că UTA are mici probleme pe faza de construcție, le-am cedat posesia și am fost reactivi. Am avut și noroc, într-adevăr, fără noroc nu ai ce face la fotbal, asta a fost cheia victoriei. Atitudinea băieților a făcut diferența”, a spus Eugen Beza, tehnicianul lui Hermannstadt la flash-interviuri.

Foarte, foarte greu de gestionat un lot cu mulți jucători străini”

În urma succesului de pe Mureș, Sibiul speră din nou la salvare. „Am spus încă de la început că avem un lot bun, cu jucători de valoare, doar că e foarte, foarte greu de gestionat. Sunt mulți jucători străini, o diversitate de culturi, e foarte greu să-i înțelegi, să formezi un grup. S-au schimbat foarte multe, din vară până în prezent am suferit în continuu modificări și de asta alternăm diferite momente. Astăzi am găsit formula bună, să sperăm că și pe viitor vom fi inspirați, noi ca și staff”, a adăugat „principalul” lui Hermannstadt.

Poate era mai bine să nu fi câștigat primul meci cu FC Argeș…”

La final, Beza a făcut afirmație inedită, legată de primul și singurul său succes pe banca Sibiului înainte de disputa de astăzi, de la Arad. „După fiecare meci văd ce greșeli facem, eu ca antrenor văd ce am greșit. În spirit de glumă, poate era mai bine să nu fi câștigat primul meci cu FC Argeș, poate analiza ulterioară era altfel. Dar dacă suntem un pic analiști, vedem că în fiecare meci am avut momente psihologice, care s-au tranșat în favoarea adversarului. Astăzi UTA a avut o ocazie foarte mare, prin Erico. Noi am ratat deschierea scorului prin Petrescu, dar a făcut-o a doua oară. Puteam să închidem jocul la 2-0 prin Bagaric, la fotbal dacă nu-l ai pe Dumnezeu cu tine, nu reușesti”, a încheiat antrenorul celor de la Hermannstadt.

Etapa viitoare, derby-ul județului Sibiu se joacă pentru trei puncte imense în economia luptei pentru salvarea de la retrogradare.

 

0
0

Articolul Beza a citit-o bine pe UTA: „Știam că au mici probleme pe faza de construcție, le-am cedat posesia și am fost reactivi. Atitudinea a făcut diferența” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*