Bianca Prodan – aur și argint la „europenele” de sambo! Una dintre medalii a fost obținută chiar de ziua ei

Stabilită la Arad de un an de zile, după despărțirea de Centrul Olimpic Deva, judoka Bianca Elena Prodan s-a specializat în ultimele luni pe sambo. Antrenată de Dorin Drimbe și Arpad Nagy la sala de judo Panda Team, de la bazinul „Delfinul”, sportiva originară din Sfântu Gheorghe a spart topurile la campionatele europene de la Limassol (Cipru).

Legitimată la CSM Timișooara, Prodan a devenit campioană europeană de tineret, după ce a bătut-o în finală pe bielorusa Valeryia Kruschchova. Asta se întâmpla ieri, pentru ca astăzi, tocmai în ziua în care a împlinit 19 ani, „Prodi” s-a încununat și vicecampioană continentală în întrecerea senioarelor. Tot o sportivă din Belarus a întâlnit Bia Prodan în finală, pe Maryia Kandratsyeva, în fața căreia s-a recunoscut învinsă. Ambele rezultate au fost obținute la categoria +80 de kilograme.

„Sunt rezultate excepționale, cu atât mai mult cu cât pregătirea a fost foarte scurtă. Poate singurul regret al Aradului este că sportiva a reprezentat CSM Timișoara”, a spus antrenorul Dorin Drimbe.

Ca orice altă artă marțială, Sambo este un sport de autoapărare fără arme, a cărui origine este atestată în anii 1930. E un stil de lupte ce îmbină judo, jiu jitsu și tehnici de arte marțiale atât naționale, cât și din alte culturi. Desi este sportul de luptă preferat de vorbitorii de limbă rusă, Sambo a căpătat în timp recunoaștere internațională și caracter universal. Sambo a intrat și în România în 2004, iar din 2024 va deveni sport olimpic.

0
0

Articolul Bianca Prodan – aur și argint la „europenele” de sambo! Una dintre medalii a fost obținută chiar de ziua ei apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*