Bibarț s-a întors foarte odihnit din concediu și face foi de parcurs pentru autocarul UTA-ei, altfel nu spune nimic despre parteneriatul nerespectat cu clubul fanion al Aradului!

S-a întors și îl vom avea pe cap în următorii patru ani de zile. Este vorba despre primarul Călin Bibarț și concediul său de odihnă ce i-a priit foarte mult din moment ce a vorbit multe prostii la emisinea „Ghilea Show”, de la TV Arad. Vom începe cu concluzia, iar aceea ar fi că sportul arădean se află în fața celei mai mari provocări din toate timpurile, iar în mandatul lui „Bibi”, urmașul lui „Gigi”, scapă cine poate. AMEFA, urmașa Astrei, fostă vicecampioană națională de polo, a aruncat prospoul deja, iar finalul de an ar mai putea aduce și aște vești proaste.

O poveste cu multe omisiuni și neadevăruri

Ca o floricică, necombătut din studiou de colegi care, cu tot respectul, nu erau deloc în temă, Bibarț ne-a povestit el din nou că Primăria nu e sac fără fund, că în anul luptei cu temutul COVID au fost multe cheltuieli neprevăzute, iar sportul și așa s-a oprit o perioadă, ce bani le-au mai trebuit cluburilor de la buget? Iar acum când le trebuie, că tot s-au repornit întrecerile oficiale, ne mai spune s-a chinuit el și specialiștii de lângă el să-i ajute pe fotbaliști, baschetbaliste și cine i-o mai cere bani de la bugetul ciopârțit de virusul asiatic, să finanțeze sportul direct, pe legea nouă (n.a. nr. 125/2020), doar că a fost brutal stopat de Consiliul Concurenței. Cică în răspunsul Consiliului se specifică doar că banii de ala buget pentru cluburile private sunt considerați ajutor de Stat și, deci, ilegal de acordat și atunci…ghinion. Vorba unui președinte de țară tot galben cu săgeată în frunte. Parcă a auzit el, „Bibi” că ar fi ceva cu plafonul de 200 de mii de euro în care e legală și finanțarea directă, dar toată Primăria e la ora studiului de caz…Deliberarea cine știe când, poate după Crăciun. Bineînțeles, nicio explicație normală despre regia de prost gust cu punerea pe ordinea de zi a proiectelor de finanțare pentru UTA și FCC Baschet înaintea alegerilor și retragerea lor nesimțită după câștigarea scrutinului.

Banii pentru sport, ca la Loto 6/49

Și atunci vine primarul pe care l-au ales vreo 14.500 de arădeni din vreo 140 de mii (despre absenteism cu o altă ocazie) și ne liniștește, se vor da bani la sport  pe concurs de proiecte. CMCA-ul a fost bugetat deja, sesiunea de proiecte s-a deschis, UTA și FCC Baschet ICIM pot să apeleze cu încredere. Vor câștiga negreșit lozul câștigător de…o lună de finanațare: 15 noiembrie – 15 decembrie. Parcă de niciunde vine întrebarea moderatorului, ce se întâmplă cu banii alocați care nu pot fi cheltuiți până pe 15 decembrie, iar primarul, ce vrea să treacă drept primul înțelept al urbei, spune: „Se reportează , îi dăm anul viitor, se merge înainte ca în orice domeniu. Când era UTA mai în tinerețe, mai în ligă inferioară, se spunea că trebuie mai mulți bani că trebuie să traăiască pentru că nu sunt sponsori, nu sunt drepturi de televiziune. Ca și un copil mic, părinții investesc în grădiniță, în școală, dar la un moment dat când e pe picioarele lui…Acum ești în Liga , ai drepturi de televiziune, ai sponsori, dacă ți-i găsești… Dar acum vine și se spune că trebuie mai mulți bani…Încerc să fiu cât se poate de corect”, am redat citatul primarului.

Domnule Bibarț, banii pe care nu îi dați acum echipelor, sportivilor, nu e premiu la loto 6/49 să-l reportați! Până când ies numerele câștigătoare, respectiv dorința politică din CLM se aliniază conform ideilor dumneavoastră, aceste echipe trebuie să trăiască! Spuneți-le celor de la polo că banii lor s-au reportat pentru la anul, când ei deja s-au retras din Superligă, asta vreți să se întâmple și cu cele mai titrate echipe ale orașului pe care, tare frică ne este, că-l veți reprezenta mai rău decât Ghiță Falcă. Ceea ce ar fi cu adevărat o „performanță” pentru care cei de la Cartea Recordurilor vor veni din nou la Arad după ce au trecut de curând în catastif: ”Francisc Neuman – arena cea mai mică din lume construită în cel mai lung timp posibil”. Adică 6 ani și trei luni!

Despre parteneriat vă mai amintiți?

Pe scurt, pe UTA ați finanțat-o în lunile iunie, iulie și august și mai urmează, probabil, perioada 15 noiembrie – 15 decembrie! Asta e ideea dumneavoastră despre parteneriatul pe care l-ați clamat în campania electorală, zâmbind în poză alături de Alexandru Meszar? Acesta, când v-a strâns mâna, a crezut că a semnat un gentlement agreement, e clar că s-a înșelat și s-au înșelat și cei care au mai crezut în dumneavoastră. De ce mințiți și afirmați că UTA v-a cerut mai mulți bani, când tot ceea ce dorea era o finanțare la nivelul anului trecut, când activa în Liga 2-a? Adică undeva la 7 milioane de lei, din care i-ați cu chiu cu vai 2,9 milioane și o să-i mai dați cât vreți în noiembrie că și așa nu-i va putea cheltui până se închide anul financiar la Primărie!

Are grija autocarului UTA-ei

Iar la finalul intervenției despre UTA ați mai dat-o epocal cu bâta-n baltă. V-ați apucat dumneavoastră, primar de oraș, să-i faceți foi de parcurs autocarului UTA-ei. Adică nu puteți fi de acord că jucătorii și antrenorii călătoresc câteodată cu avionul la meciurile din Capitală sau împrejurimi și autocarul merge gol, cică, pentru ca apoi să-i „plimbe” câte 50 de kilometri în stânga și în dreapta. În primul rând, nu merge chiar gol domnule primar, ci cu echipamente, materiale de antrenament, dar și maseurii care de acum se vor simți și mai prost că le țineți dumneavoastră socoteala cu ce călătoresc. Domnul Bibarț, acel autocar circulă prin țară fiind inscripționat cu UTA și face imagine inclusiv orașului pe care l-ați condus și-l veți mai conduce. Sau nu ați știut că A-ul din UTA înseamnă Arad? Uzina Textilă Arad! Se răsucește baronul Neuman în mormânt când vede pe mâna cui a ajuns orașul lui drag și echipa lăsată moștenire unei comunități care, din păcate, și-a cam uitat valorile.

0
0

Articolul Bibarț s-a întors foarte odihnit din concediu și face foi de parcurs pentru autocarul UTA-ei, altfel nu spune nimic despre parteneriatul nerespectat cu clubul fanion al Aradului! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*