Biblioteca Municipală împlinește 70 de ani! Va purta numele marelui poet Lucian Blaga

Biblioteca Municipală Lugoj a cuprins în agenda culturală pe 2021 mai multe evenimente, unele dintre ele devenite deja tradiționale, cum ar fi: De Dragobete iubește Românește, Ziua Mondială a Francofoniei, Ziua Mondială a Cărții, Picnicul cultural urban ” Lugojul citește” și Ziua Europei.
Anul 2021 este anul în care vom sărbători 70 de ani de la înființarea Bibliotecii publice in Lugoj.

”La ceas aniversar, ne propunem să facem o sărbătoare a cărții și să ne întâlnim la Lugoj cu bibliotecari din Arad, Caraș, Alba, să gândim par­teneriate care au în prim plan car­tea, cititorul și comunitatea lo­cală. Ne dorim, cu acest prilej și personalizarea denumirii instituției cu titulatura Biblioteca Municipală Lugoj – Lucian Blaga, în semn de aleasă prețuire pentru o mare personalitate a culturii române, Lucian Bla­ga, cel care a fost soțul lugojencei Cornelia Brediceanu, fiica lui Coriolan Brediceanu”, spune Hen­rieta Szabo, directoarea insti­tuției.

Lucian Blaga a trăit și a scris o parte din opera sa în perioada în care a trăit la Lugoj, în casa familiei Bre­diceanu, în perioada 1923 – 1926 .

2021, anul digitalizării performante a BML

”Biblioteca Municipală Lugoj este o instituție care se adaptează ce­rințelor publicului cititor, atât prin oferta de carte, aducând în atenție titluri noi din diferite domenii de interes: dezvoltare personală, biografii, istorie, călătorii, cărți pentru copii si tineret. Dacă la sfârșitul anului trecut am achiziționat peste 600 de cărți noi care au îmbogățit colecțiile bibliotecii, ne propunem și în acest an să continuăm achiziția de carte nouă, dar păstrând cu grijă și vechiul fond de carte, care are o valoare documentară importantă. Tot anul 2021 ne dorim să fie anul în care vom face pași importanți în ceea ce privește digitalizarea prin achiziționarea unui program performant de gestiune și evidență, atât pentru cărțile din fondul biblio­tecii, cât și pentru cititori, program de specialitate utilizat în sistemul național de biblioteci din România. În prezent, avem în lucru baze de date care vor putea fi exportate într-un program de specialitate”, adaugă Henrieta Szabo.

Tot la acest capitol al digitalizării este în proiect și rea­lizarea unei rețele performante de calculatoare, care să asigure accesul la informație pentru public, în cadrul sălii de lectură a bibliotecii, cât și bibliotecarilor care vor putea asigura în timp real informații utile.

”În cadrul proiectului de buget, am propus alocarea fondurilor în ceea ce privește digitalizarea performantă a Bibliotecii, cu convingerea că anul 2021 va fi un an al realizărilor în acest domeniu. Contăm pe sprijinul autorităților locale și nu excludem posibilitatea de a accesa fonduri europene, care ar putea ajuta în dezvoltarea acestui proiect al Bibliotecii Municipale Lugoj”, ne-a mai declarat directoarea Bibliotecii Municipale.

Articolul Biblioteca Municipală împlinește 70 de ani! Va purta numele marelui poet Lucian Blaga apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*