Bielorusa Inkina e noul pivot al FCC Baschet Arad: „Sunt pregătită să ajut această echipă să devină cea mai bună din țară”

Conducerea clubului FCC Baschet Arad a ajuns la un acord cu o componentă a naționalei Belarusului. Pivotul Yanina Inkina a semnat cu gruparea de pe Mureș un contract valabil până în vara anului următor.

Născută pe 16 octombrie 1997, la Minsk, în Belarus, Inkina măsoară în înălţime 1,86  metru, joacă pe poziția a 4-a şi vine după câteva sezoane petrecute peste Ocean, în colegiul american. A fost selecţionată în echipa naţională a Belarusului pentru ultimele două turnee finale: EuroBasket 2017, respectivEuroBasket 2019. Acum doi ani de zile a jucat şi la europeanul sub 20 de ani.

„Știu că Aradul are o istorie bogată în spate, e un club cunoscut în Europa. Campionatul românesc este destul de bun, îmi doresc să-mi îmbunătăţesc calităţile pentru un început important în cariera mea. Sunt pregătită să ajut această echipă să devină cea mai bună din țară”, a transmis ultimul transfer al FCC Baschet Arad pentru baschetarad.ro.

Astfel, sârbul Dejan Mudreša mai primește o „piesă” importantă pentru noua sa echipă. Baschetbalista din Belarus este al cincilea transfer al verii pentru „galben-albastre”, după conducătorul de joc Veatriki Akathiotou și extremele Larisa Neagu, Alina Pop și Adrienne Webb.

0
0

Articolul Bielorusa Inkina e noul pivot al FCC Baschet Arad: „Sunt pregătită să ajut această echipă să devină cea mai bună din țară” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*