Bîlcea anunță că primul meci cu public pe arena „Francisc Neuman” va fi finala Cupei României la fotbal feminin

Chiar dacă conducerea clubului UTA a făcut toate demersurile posibile pentru ca ultimul joc de acasă al „roș-albilor” să se joace cu public, în limita celor 25 de procente din  capacitatea arenei „Francisc Neuman”, autoritățile centrale s-au opus. Prin urmare, elevii lui Laszlo Balint au obținut succesul (1-0 cu Gaz Metan) ce le-a garantat salvarea matematică de la retrogradare fără suporteri în tribune, pentru ca între timp să apară și acel protocol comun al Ministerelor Sportului și Tineretului și Sănătății, prin care suporterii revin pe stadioane.

La Arad, arena de 14 milioane de euro inaugurată vara trecută își va deschide pentru prima oară porțile pe 6 iunie, cu ocazia finalei Cupei României la fotbal feminin. Anunțul a fost făcut de deputatul PNL Sergiu Bîlcea, cel care a și cerut oficial printr-o interpelare ministrului tineretului și sportului în acest sens. „Pentru că situația sanitară permite, am cerut accesului publicului pe stadion la finala Cupei României la fotbal feminin. Protocolul exact pentru această partidă va fi făcut cunoscut curând de autorități, important este că arădenii se pot bucura de noul stadion, că reușim să îl integrăm în circuitul național, că Aradul este pregătit să primească de acum competiții majore. Știm că mai sunt câteva lucruri de făcut la stadion și am convingerea că le vom face. Avem o investiție mare, care are potențialul de a aduna publicul arădean și mediul de afaceri în jurul unor proiecte sportive, așa cum este UTA. Odată deschis stadionul pentru public, la jocurile următoare echipa Aradului va beneficia de cel de-al doisprezecelea jucător, publicul arădean!”, a declarat deputatul PNL, Sergiu Bîlcea.

Mai rămâne de văzut dacă Aradul își va trimite reprezentanta în acest ultim act, programat pe 6 iunie, începând cu ora 12,30. În semifinală, AC Piroș Security trebuie să treacă de campioana en-titre, Olimpia Cluj, pe teren propriu, pe data de 2 iunie. Vulpițele Galbene Roman – Heniu Prundu Bârgăului e cealaltă semifinală a Cupei.

0
0

Articolul Bîlcea anunță că primul meci cu public pe arena „Francisc Neuman” va fi finala Cupei României la fotbal feminin apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*