Bine ați venit în „zona Erico”! „Cel mai bun sezon al meu în fotbal, mă bucur că-mi ajut echipa dar ar fi bine să înscriem și mai repede”

Există câțiva fotbaliști în fotbalul european specializați în goluri marcate în prelungiri. Cel mai recent dintre exemple vine de la atacantul lui Lazio, Caicedo, care le-a adus destule puncte romanilor cu reușitele sale din ultimele secunde ale meciurilor. Italienii vorbesc despre o „zona Caicedo”, adică perioada de timp de după minutul 90 când atacantul de culoare obișnuiește să-și pună numele pe lista marcatorilor.

Lucruri reglate la pauză

Însă, utistul Erico da Silva începe să aibă o medie de goluri înscrise în prelungiri și mai de „speriat”. În trei dintre ultimele patru deplasări ale „Bătrânei Doamne”, fundașul brazilian a marcat mereu după ultimul minut de joc regulamentar. Gol de trei puncte la Voluntari, golul de 1-1 la Iași (care apoi s-a transformat în 1-2 prin grija lui Cipri Rus) și astăzi golul punctului din meciul de la Buftea, cu Chindia. Popa deschisese scorul în minutul 32, Chindia mulțumindu-se apoi să țină de rezultat, în special în actul secunde. „Mă bucur că-mi ajut echipa, dar ar fi bine să înscriem și mai repede. Ocazii ne creăm mereu și astăzi am dominat în totalitate repriza a doua și am ajuns de câteva ori periculos în careul adversarilor. Era păcat să pierdem astăzi, chiar dacă am făcut o primă repriză mai slabă. Am reglat lucrurile la pauză și am fost echipa ce a jucat mai bine apoi. Am avut și câteva absențe importante și azi, chiar Albu a resimțit dureri înainte de meci, nici eu nu am terminat bine meciul, la fel și Roger, terenul a fost foarte tare, înghețat. E bine că nu am pierdut, deși obiectivul nostru pentru acest meci erau toate cele trei puncte”, ne-a declarat apărătorul UTA-ei.

Se simte bine la Arad

Cu reușita de astăzi, Erico da Silva a devenit golgheterul stagional al UTA-ei. „Nu contează că sunt fundaș, important este să nu ratez din fața porții. Mă bucur că fac cel mai bun sezon al meu în fotbal, în România nu am avut niciodată astfel de realizări și nu vorbesc doar despre goluri, ci de jocul meu în general. Mă simt bine la Arad, avem o echipă bună, unită și suntem pregătiți să facem puncte și în etapele ce urmează. E bine că avem câteva zile bune până la următorul meci, e necesar să revenim din punct de vedere fizic și jocul nostru cred că va arăta și mai bine când o să fim mai proaspeți. Cel puțin eu nu mă gândesc la play-off, play-out, ci mereu la următorul meci și cum să scoatem maxim din el. Iar dorința noastră e mare să câștigăm din nou și acasă după atâta timp”, a adăugat puternicul fotbalist.

Îi simt lipsa lui Balint

De două meciuri UTA joacă fără antrenorul Laszlo Balint pe margine. „Din păcate cam toată echipa a avut acest virus, acum i-a venit și lui rândul. Ne auzim cu dânsul online în fiecare zi, a vorbit cu noi și înainte meci și la pauză, dar nu e chiar același lucru. Prin prezența sa fizică parcă ne motivează mai mult, însă suntem fotbaliști profesioniști, mulți dintre noi avem mare experiență, trebuie să ne facem treaba în orice condiții. Și până la urmă ceilalți domni antrenori își fac și ei treaba foarte bine”, a mai punctat fundașul de 31 de ani al arădenilor.

Pînzaru apreciază spiritul lui Erico

La final, Alin Pînzaru, cel care îi ține locul pe bancă lui Balint, a spus la finalul meciului cu Chindia că Erico a strâns din dinți pentru a termina partida. „Erico are un spirit bun, este un jucător care mereu a pus probleme la fazele fixe. El a acuzat o stare de oboseală și ceva probleme musculare, chiar s-a pus problema pe finalul jocului să îl schimbăm. Dar, a strâns din dinți, ne-a făcut semn că mai duce și a dus bine, a dat golul egalizator. Este un fundaș care apare excelent la momentele fixe”, a spus „secundul” UTA-ei.

FOTO: prosport.ro

0
0

Articolul Bine ați venit în „zona Erico”! „Cel mai bun sezon al meu în fotbal, mă bucur că-mi ajut echipa dar ar fi bine să înscriem și mai repede” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*