Biserica Maica Precista din Ploieşti are nevoie de bani pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii

V. Stoica

Rămasă cu greu în picioare după cutremurul din anul 1940 și bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și după cutremurul din 1977, Biserica Maica Precista- aflată în apropiere de centrul Ploieștiului, la bifurcația străzii Mihai Bravu cu Armoniei – riscă să nu mai reziste din cauza problemelor financiare.
Ieri, prezent la începutul ședinței Consiliului Local Ploiești, preotul paroh Ștefan Mușat care slujește la această biserică – monument a orașului a cerut din nou sprijinul consilierilor locali pentru alocarea de fonduri mai mari pentru acest lăcaș de cult, dată fiind starea precară în care se află și a imposibilității finalizării lucrărilor de reparații.
Cuvintele preotului Mușat au avut efect, pentru că, la discutarea rectificării bugetare, președintele Comisiei de buget din cadrul Consiliului Local Ploiești, Paul Palaș, a propus suplimentarea fondurilor alocate atât pentru Biserica Maica Precista, cât și pentru Catedrala Sf. Ioan. Astfel, pentru biserica aflată în reparații din zona Mihai Bravu-Armoniei, suma inițială de 10.000 de lei a fost suplimentată cu încă 40.000 de lei, iar pentru Catedrala „Sf. Ioan“ – de la cei 30.000 inițial prevăzuți la rectificarea bugetului local, suma a crescut la 100.000 de lei.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*