Biserica ”Sf. Ioan Botezătorul” din Cotu Mic se îmbogățește cu o frumoasă pictură interioară

Biserica ”Sf. Ioan Botezătorul” din Cotu Mic se îmbogățește cu o frumoasă pictură interioară. Lăcașul de cult va fi pictat doar la interior. Opera aparține artistei Alexandra Voica din Botoșani, pictor mural și va acopei la final o suprafață de 1.000 mp.”Lucrările de pictură interioară ale bisericii noastre au început în anul 2018, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinției Sale Ioan, mitropolitul Banatului. Pictor este Alexandra Voica, artist plastic care a mai pictat și Biserica Sfântul Vasile cel Mare din Botoșani. Finanțarea a venit majoritar din partea Consiliului Local, a Consiliului Județean Timiș, dar și din donațiile credincioșilor, nu numai din Parohia Cotu Mic, ci și din restul orașului”, ne-a declarat preotul iconom Alin Vărzaru, paroh al bisericii cu hramul ”Sfântul Ioan Botezătorul” și ”Izvorul Tămădui­rii”.

Părintele Vărzaru este și păstor al Parohiei din cartierul Cotu Mic – ”Sf. Ioan Botezătorul”, care numără 2.000 de credincioși ortodocși.

”Suprafața care se va acoperi cu pictură este una mare, de 1.000 de metri pătrați. Lucrările au început cu altarul, care este gata. La stadiul actual, se lucrează la turnul bisericii și apoi se coboară spre cupolă. Pictura se face în tehnica frescă. Stilul este unul bizantin, aprobat pentru bisericile ortodoxe. Vreau să menționez atenția constantă de care ne-am bucurat din partea Mitropoli­tului Ioan, care ne-a vizitat în re­petate ocazii și s-a interesat de soarta picturii. Îi mulțumim pentru viul interes arătat acestei lucrări”, adaugă părintele Vărzaru.

Parohul iconom mai spune că mobilierul, iconostasul și scaunele sculptate sunt toate din lemn, operă a artistului sculptor Constantin Tu­dorei din Piatra Neamț.

Suprafața la podea a Bisericii din Cartierul Cotu Mic este de 300 mp, calculată pentru o prezență de 400 de credincioși. Părintele Văr­zaru spune că întotdeauna par­ti­ci­parea a fost bună, dar în ac­tualele condiții de pandemie, sluj­bele se desfășoară după normele aprobate de protecție sanitară.

Lucrările la fundația lăcașului de cult din Cotu Mic și sfințirea pietrei de temelie au avut loc în 2005. Prima slujbă s-a oficiat în anul 2012, de Rusalii.

Articolul Biserica ”Sf. Ioan Botezătorul” din Cotu Mic se îmbogățește cu o frumoasă pictură interioară apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*