Blănaru înscrie în poarta violeților, Predescu ratează apoi un penalty: ASU Politehnica – Sibiu 0-1

Secund clasata nou-promovată din Sibiu și-a păstrat astăzi avansul de 4 puncte față de urmăritoarea de pe podium Chindia, imitând reușita de ieri a târgoviștenilor de a învinge în Timișoara. Semifinalistei Cupei României i-a fost însă suficient un unic gol pe ”Știința”, înscris tocmai de Ștefan Blănaru, marcator și în eliminarea lui FCSB dar mai ales ex-puncher până în primăvara trecută al ”violeților”: ASU Politehnica Timișoara – AFC Hermannstadt 0-1 (0-1).

”Ştiinţa” a fost deszăpezit iar gazonul nu putea fi altfel decât moale, condiții cărora s-au adaptat mai bine oaspeții antrenați de timișoreanul Alexandru Pelici, cu un plus de încredere în forțele proprii, mobilizați de dorința arzătoare a promovării în Liga 1, variantă tot mai la îndemâna trupei de pe Cibin, cu fiecare succes în plus în acest retur.

Chiar la prima acţiune mai notabilă a jocului cădere de cortină peste etapa a 26-a, deja în minutul 12, Stoica l-a deschis pe flancul stâng pe Herghelegiu, care s-a demarcat spre poartă, a intrat în careu şi i-a pasat lui Ştefan Blănaru, nemarcat la 4-5 metri, în colţul stâng al careului de 6 metri, de unde a şutat pe jos în dreapta lui Dur-Bozoancă: 0-1. Mai degrabă abătut părea autorul golului, fără a se exterioriza la reușita sa, în ciuda felicitărilor şi bucuriei coechipierilor. Înscrisese împotriva fostei sale echipe…

După patru minute, primul cartonaș galben, încasat de căpitanul sibian Dâlbea la o intrare mai tare asupra lui Poparadu la 18 metri de poartă, acordându-se lovitură liberă pentru ASU Politehnica, executată de Alin Ignea, şut puţin peste transversală. În minutul 20, la un corner expediat înalt în careu, execuția aparținând lui Sorescu, Mera a reluat balonul cu capul direct înspre poartă iar Radu Crişan a atins mingea cu mâna în suprafața de pedeapsă iar arbitrul, pe fază, corect, foarte aproape de autorul infracțiunii, a acordat lovitură de la 11 metri pentru ”violeți”.

Cornel Predescu şi-a asumat responsabilitatea acestei lovituri de pedeapsă dar a executat lamentabil, în dreapta portarului Toma, care a respins în faţă. Se rata egalarea la unu…

În schimb putea fi chiar 0-2 cinci minute mai târziu dar lovitura liberă executată de la 20 de metri de Rusu a ochit stâlpul din stânga lui Dur-Bozoancă. O repriză a fazelor fixe…

Iar după însă un minut putea fi şi 1-1 însă şutul lui Ignea de la 17 metri pe jos a fost respins cu un frumos plonjon de portarul Toma, în doi timpi.

Ultimul sfert de oră al primei reprize a fost dominat de violeţi, care au ratat pe rând, prin Predescu, cu un şut de la 22 metri reţinut de goalkeeper-ul vizitatorilor, respectiv Sorescu, care putea înscrie un gol antologic la colţul lung, spre vinclu, balonul fiind respins de Coman, cel mai aproape de egalare aflându-se Mera. Iar repriza se încheia cu un cartonaş galben pentru căpitanul violeţilor, la un fault tare asupra lui Boboc, dar și prin lovitura liberă executată de Sorescu de la 17 metri lateral stânga, din care mingea a şters stâlpul din stânga al porţii apărate de Toma… 0-1.

În mitanul secund, de la introducerea în teren a lui Vasile Nicolaeîn locul lui Predescu, în minutul 62, jocul a curs tot mai mult spre poarta vizitatorilor. Mai întâi a șutat Ignea de la 12 metri puţin peste transversală dintr-o situaţie favorabilă, iar apoi Nicolae din 10 metri, peste bară, ce mai ocazie!

În minutul 80 şi Coman a primit cartonaşul galben pentru un fault asupra aceluiași Poparadu, dar în două minute, 82 şi 83, oaspeţii puteau marca golul doi, când Dâlbea a şutat de la 17 metri iar Dur-Bozoancă a respins de sub transversală în corner, iar apoi a reluat din 6 metri cu capul puţin peste transversală la centrarea lui Herghelegiu din corner.

S-au acordat 4 minute de prelungiri, în minutul 92 Stoica primind cartonașul galben pentru tragere de timp iar în minutul 93 ASU fiind la un pas de 1-1, când Sorescu a centrat de pe flancul drept, perfect, în careu şi de la 6-7 metri Mera a reluat cu capul, milimetric peste transversală.

Astfel a cedat ASU Politehnica pentru a treia oară la zero pe teren propriu, deși un rezultat de egalitate ar fi fost mult mai just. Foarte bun arbitrajul prestat de vîlceanul Cătălin Buşi.

*

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera , Taub – Ignea  (min. 78, Ghinescu ), Krausz, Poparadu, Predescu (min. 62, Vasile Nicolae ) – Sorescu, Plămadă (min. 80, Lusamba).

Antrenor: Antonio Foale

Pe bancă: Dascălu – Coadă, Lazea, Schieb.

AFC Hermannstadt: Niga – Al. Coman, R. Crişan, Stoica, D. Tătar (min. 77, Petrescu) – Dâlbea, Boboc –  Pop (min. 72, Mihai Stancu ), Rusu, Herghelegiu – Ştefan  Blănaru (min. 90+2, Dumitriu).

Antrenor Alexandru Pelici.

Pe bancă: Ciorgovean – Surugiu, Danci, Pîrvulescu.

Au arbitrat: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea) – Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) şi Adrian Vornicu (Iaşi). Arbitru de rezervă Dan Alexandru Gornic (Arad). Observator de arbitri Dan Monea (Aiud) şi delegat de joc Viorel Lolea (Reşiţa).

The post Blănaru înscrie în poarta violeților, Predescu ratează apoi un penalty: ASU Politehnica – Sibiu 0-1 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*