Bogdan Andone, 2-1 ASU: ”Încă nu ne regăsim, eu nu pot să le imprim filosofia mea, ei nu înțeleg ceea ce le cer eu, dar cert avem nevoie de întăriri, asta-i concluzia principală”

ASU Politehnica a debutat tot cu o victorie și pe teren propriu în noul campionat al Ligii 2, și tot la limită, precum la Brăila, unde se desprindea la 0-3 și rămânea în avantaj, de astă dată impunându-se după ce a fost condusă, 2-1 (1-1) cu FC Argeș, însă, în ciuda punctajului maxim deținut, antrenorul principal Bogdan Andone nu s-a arătat prea încântat de jocul etalat de ”violeți” contra argeșenilor, repetând pe seama necesității întăririi unui efectiv redus numeric.

 

Andone a debutat așadar cu dreptul într-un meci oficial acasă pe banca timișorenilor, care au profitat la sânge de o altă mare eroare a nou-promovaților din Pitești, vizitatori care mai întâi își înscriau un imparabil autogol la momentul oportun pentru bănățeni, cu 5 minute înaintea pauzei, pe când ASU Politehnica era condusă și puțin presată de evenimente.

Minutul 40 al jocului găzduit de ASU Politehnica de la ora 16 în etapa a II-a a adus autogolul fundașului central George Cotigă, cu capul, la o banală minge aruncată spre Bădăuță de Predescu, în diagonală de pe dreapta spre marginea careului, unde cinciarul a intenționat să trimită balonul cu capul în grija propriului portar. Însă Octavian Popescu ieșise deja la rândul său să recepționeze centrarea, așa încât balonul s-a scurs prin stânga sa în plasă, cu tot plonjonul tardiv: 1-1 la pauză.

Și victoria ”violeților” gazdă, conturată deja din minutul 55, răsturnare de scor la 2-1 prin Alexandru Bădăuță, a survenit tot în urma unei mari naivități a defensivei argeșene. Același Predescu a trimis de pe stânga o minge spre ”D”-ul careului mare și tot în căutarea lui Bădăuță, iar apărătorii centrali din Trivale s-au invitat reciproc, nouarul preluând mingea rapid dintre ei la 20 de metri și intrând până spre 10 metri central, de unde, liber, l-a culcat cu dreptul pe Popescu, în stânga acestuia.

 

Trei puncte sunt 3 puncte iar Bogdan Andone a semnalat încă din start că tot meritul pentru răsturnarea situației îl au fotbaliștii: ”În primul rând îmi felicit echipa pentru atitudinea în joc, reușind să întoarcă un scor nefavorabil. A manifestat o atitudine pozitivă, la fel și în vestiar, iar asta a făcut 100% diferența, este victoria lor, pe când eu și staff-ul am avut o contribuție foarte mică. Însă nu ne regăsim, eu nu le pot imprima filosofia mea, ei nu înțeleg ce le cer eu, și au fost multe nesincronizări, dar am și jucat cu multe improvizații, vârf ca extremă dreaptă, extremă dreaptă pe stânga, nu mai zic câte… Sunt echipe care se adaptează mai rapid stilului impus de antrenor, sunt și echipe care nu o fac la fel de repede, așa încât trebuie să mai analizăm, poate trebuie să schimb sistemul, dar cu siguranță avem nevoie de întăriri, asta ar fi concluzia principală.”

Andone a identificat și liantul întins între noua achiziție Predescu și marcatorul în două runde la rând Bădăuță, ”ei se cunosc de la juniori la Dinamo iar Predescu i-a dat și la Brăila o pasă de geniu, azi l-a căutat și în ambele faze din care s-a înscris, la golul doi tot spre Bădăuță a trimis”.

Despre titularizarea în premieră a lui Coadă în centrul defensivei și înlocuirea sa la pauză cu Motreanu, care a început jocul acasă pe bancă după ce apărea ca titular la Brăila, intrarea sa pe banda dreaptă ducând la mutarea lui Bilia în zona centrală, Andone a specificat că ”toți au aceleași șanse și așa am gândit eu acum. Nu este fundaș central, a fost de conjunctură, nu se simte bine în acea poziție și am încercat altceva… Nu a mers dar asta e!”

 

Lunga deplasare prin caniculă în celălalt capăt al țării, la Brăila, și-a făcut simțit efectul la debutul acasă după o săptămână, pe parcursul părții a doua survenind unele probleme medicale. ”De joi dimineață am fost plecați spre Brăila, ne-am întors duminică dimineață, două zile pe drumuri, cu medicamente așa cum sunt pentru echipe de Liga 2 din România, la limită, așa încât au avut nevoie de timp, de recuperare, și a fost o săptămână foarte dificilă din acest punct de vedere, delicată, iar mai ales în prima sa parte am căutat să limităm intensitatea antrenamentelor fizice, de încărcătură”.

”Nu m-am așteptat la altceva dar pentru locurile 4-6 este în funcție de buget, pe când lotul este de pozițiile 14-15 sau 1-3 în Liga 3. Dacă UTA are 3 jucători cât bugetul meu, atunci ce să mai zică după 0-0 acasă!? Iar dacă ei vor promovarea, atunci eu ce să zic? Urmează la Târgoviște, unde dacă te prinde, Chindia nu se joacă și îți dă șapte, e cea mai bună acasă, foarte ofensivă, foarte puternică pe teren propriu, de 5 sezoane împreună, cu experiență, poate pune presiune mare, iar dacă ne prezentăm așa ca astăzi sau în repriza a 2-a la Brăila, atunci…”, a mai prevenit Andone.

The post Bogdan Andone, 2-1 ASU: ”Încă nu ne regăsim, eu nu pot să le imprim filosofia mea, ei nu înțeleg ceea ce le cer eu, dar cert avem nevoie de întăriri, asta-i concluzia principală” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*