Bogdan Andone: ”Ușor, ușor să-l integrăm pe Topic, să prindă ritmul de joc”. Ultimul pe Știința înaintea mutării, ASU Politehnica – CS Balotești + declarații Ghinescu și Topic

Învinși în cele din urmă cu greu și doar la limită de liderul AFC Hermannstadt la Sibiu, alb-violeții de la ASU Politehnica au alternat astfel victoriile grupate câte două cu eșecurile la zero, dintre care unul singur pe teren propriu, 0-2 (0-1) cu Metaloglobus București, tot din aceeași zonă provenind și oaspeții de sâmbătă de la ora 16 ai timișorenilor, CS Balotești.

Andone are pe ”Știința” două succese la limită cu argeșene și un eșec cu 0-2 cu Metaloglobus

Andone are pe ”Știința” două succese la limită cu argeșene și un eșec cu 0-2 cu Metaloglobus

 

 

Bate deja la ușă etapa a opta în Liga 2, în care tot sâmbătă de la ora 16 se va juca și meciul UTA – Dunărea Călărași, runda urmând a se încheia cu partida ASA – Chindia luni de la ora 18, la Târgu Mureș, iar pe ”Știința” se vor confrunta oponente care au fost despărțite de numai două locuri și două puncte în ierarhia finală a campaniei trecute, ilfovenii pe poziția a 13-a iar ASU Politehnica pe 15, cu golaveraje similare, timișorenii având în schimb plăcuta amintire de a fi înregistrat propriul record de scor pe teren propriu în dauna celor din Balotești, 4-1, record ulterior egalat prin triumful contra Dunării Călărași.

De fapt, dacă în runda finală pentru ”violeți” nu s-ar fi consemnat un eșec la limită în Ilfov, 3-2 (2-0) pentru CS Balotești la finele lunii mai, elevii lui Sorin Brîndescu n-ar fi încheiat în clasament sub învingătorii lor, care-și luau atunci revanșa pentru detașatul 4-1 (1-1) de la încheierea turului, când Ghinescu înscria în minutul 4 iar din minutul 72 Bădăuță și Blănaru chiar de două ori.

Datele problemei s-au mai schimbat, timișorenii fiind preluați înaintea campionatului în curs de Bogdan Andone iar ilfovenii pe parcursul noii ediții de Laurențiu Diniță, și pozițiile ierarhice fiind diferite, cu bănățenii autori a 4 victorii, față de una singură în contul lui CS Balotești.

Care, de fapt, până la ultima deplasare, în care au surprins pe mai toată lumea prin a smulge un 2-2 la Șiria arădenilor, au pierdut pe linie pe alte terenuri, 3-0 la AFC Hermannstadt, 1-0 la Sportul Snagov și 2-1 la Dunărea Călărași.

Ilfovenii n-au excelat nici acasă, 0-0 cu CS Afumați, 2-0 cu Olimpia Satu Mare, fostă echipă a antrenorului Bogdan Andone, respectiv chiar 0-2 cu CS Pandurii Lignitul, runda trecută.

În perspectiva întâlnirii de sâmbătă după-amiază, a patra găzduită de ASU Politehnica în noua ediție, după ce în primele trei n-a prea excelat la capitolul goluri marcate, 2-1 cu FC Argeș, 0-2 cu Metaloglobus și 1-0 cu CS Mioveni, antrenorul principal Bogdan Andone s-a referit astăzi după ora 16 și la progresia treptată a 2 dintre componenți spre intrarea în calculele pentru primul 11.

”Este ultimul nostru meci pe Știința, după care ne vom muta pe ”Dan Păltinișanu”, așa încât este foarte important să practicăm un fotbal bun, consistent, și să obținem un rezultat care să ne departajeze în câștigători. Într-adevăr, de când cu Diniță antrenor, Balotești este mai organizată, are și rezultate mai bune în ultimele jocuri, dar noi avem filosofia noastră, stilul nostru de joc, trebuind să ne mobilizăm. Alin Ignea revine ușor, ușor și să vedem dacă va face parte din lot, dacă este refăcut pentru așa ceva, dar în ultimele zile a revenit ușor, ușor în antrenamente, și rămâne să ne decidem pentru lotul de sâmbătă… Borislav Topic s-a antrenat săptămâna aceasta normal cu noi, trebuie să ne decidem și în privința lui. 80% este pregătit dar jocurile dau și ritmul, și tonusul, ori el s-a antrenat în ultima vreme cu noi însă din păcate duce lipsă de meciuri, așa încât rămâne ca ușor, ușor să-l integrăm, să prindă ritmul de joc”.

 

Răzvan Ghinescu, autor al deschiderii de scor în prima confruntare ASU Politehnica – CS Balotești în Liga 2, a remarcat și el tot astăzi la ora 16 că este vorba despre ”un meci ca oricare altul, în care trebuie să intrăm montați de la bun început, în căutarea victoriei, căci cele 3 puncte sunt foarte importante, trebuie să câștigăm, ceea ce ne-ar aduce iar în primele 5 locuri”.

Ghinescu a apreciat despre vizitatorii din weekend că ”au și ei o echipă bună, au reușit un 2-2 la UTA, acasă au învins cu 2-0, au o formație organizată, acasă sunt foarte organizați iar afară foarte mult pe contraatac. Atmosfera la noi e foarte bună după un meci bun la Sibiu, în care prima repriză a fost mai slabă, am intrat mai slab, dar în cea de-a a doua poate că s-au retras și ei și am avut și noi ocazii pe final…”

În traducere, noua achiziție Borislav Topic – foto s-a făcut înțeles, sperând a intra cât mai curând într-un joc oficial, după o lună de antrenamente cu alb-violeții dar și de așteptare pentru definitivarea documentației oferindu-i dreptul de joc la timișoreni. Fundașul central sârb, o întărire într-o zonă nevralgică, a semnalat că ”a fost o lună în care mi-a mers foarte bine, băieții sunt O.K., m-am acomodat bine aici, m-am și antrenat bine, dar am așteptat actele… Acum, că s-a rezolvat, sunt nerăbdător să intru, să ajut echipa cât mai mult. Sper să-i arăt domnului antrenor că sunt 100% apt să intru, sperând să câștigăm acasă. Mă bucur că m-am întors în România, unde la Târgu Mureș mi-a mers bine dar sper ca aici să fie și mai bine!”

Timișorenii vor mai juca în continuare la Afumați respectiv în premieră în noua campanie pe ”Dan Păltinișanu” cu Dunărea Călărași, la finele acestei luni, în runda marcând mijlocul turului în Liga 2. Programul etapei a opta, din weekend, pe coloana clasamentelor.

The post Bogdan Andone: ”Ușor, ușor să-l integrăm pe Topic, să prindă ritmul de joc”. Ultimul pe Știința înaintea mutării, ASU Politehnica – CS Balotești + declarații Ghinescu și Topic appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*