Bogdan Marisca si Carmen Poenaru sunt noii campioni nationali de raliuri ai Romaniei

Ultima etapa a sezonului, Raliul Sibiului UniCredit Leasing a desemnat noii campioni nationali. Bogdan Marisca si Carmen Poenaru au terminat cursa pe locul secund, rezultat suficient insa pentru a-i devansa in clasamentul general pe Dan Girtofan&Tudor Marza, campionii editiei 2017 de la Sibiu.

Pentru Bogdan Marisca (47 ani) este cel de al doilea titlu national dupa cel din 2005, in timp ce Carmen Poenaru devine prima femeie navigator care obtine un titlu absolut. ” Titlul absolut? Un vis in momentul in care am ales sa devin copilot, care speram sa se implineasca mai repede prin prisma ambitiei, tineretii, pasiunii si determinarii, dar fara sa constientizez ca drumul ales este pe cat de frumos, pe atat de greu. Motorsportul aduce emotii si impliniri extraordinare, dar pentru ca tot ceea ce este frumos in viata vine cu un pret, consuma foarte multe resurse. De aceea titlul acesta nu este doar o reusita a echipajului nostru, ci o recunoastere a implicarii, intelegerii si dedicarii primite din partea tuturor celor care ne sunt aproape”, a precizat Carmen Poenaru.

Este cel de-al treilea an consecutiv in care automobilul de concurs Ford Fiesta R5 obtine titlul de campion in Romania, dupa ce in 2015 si 2016 a castigat aceiasi lauri, cu Simone Tempestini la comenzi.

Titlul pe echipe a fost obtinut pentru al doilea sezon consecutiv de gruparea clujeana Napoca Rally Academy. „Am muncit pentru asta, dar am avut si noroc si este o mare implinire dupa titlul ratat in 2007. A fost un raliu in care nu m-a interesat viteza, ci am dorit sa ajungem cum trebuie la final, pentru ca a avut o incarcatura deosebita. Am tras tot sezonul pentru acest rezultat si suntem foarte multumiti de tot ceea ce am obtinut. Ne bucuram ca acest ultim raliu a adus si titlul in clasamentul pe echipe, iar proiectul Napoca Rally Academy merge mai departe”, a declarat Bogdan Marisca.

Steliana Nistor, copilot de raliuri

Dubla vicecampioana mondiala la invidual in 2007, campioana europeana si medaliata cu bronz la JO 2008 cu echipa, Steliana Nistor a fost copilot de ocazie la Raliul Sibiului UniCredit Leasing pentru campionul de raliuri, Bogdan Marisca. In prezent antrenoare, fosta gimnasta crede ca Romania are forta sa revina in elita mondiala in ciuda esecului de la Mondialele din Canada si l-a laudat pe Marian Dragulescu pentru longevitatea sa. „Imi pare rau de ce s-a intamplat cu Larisa si pentru retragerea Catalinei, dar am incredere in echipa Romaniei si ca totul o sa fie bine in viitor. Marian Dragulescu este un caracter puternic, este un exemplu de profesionalism pentru tot sportul mondial. Eu antrenez in particular mai multi copii si imi doresc sa duca mai departe gimnastica romaneasca.”

Mihai Leu a facut show la volanul unui Ferrari 458

Promotor al evenimentului, fostul campion mondial la box Mihai Leu a facut inaintea superspecialei o mica demonstratie de virtuozitate la volan pentru fanii prezenti in centrul Sibiului. Fostul campion national de raliuri din 2003 a pilotat un bolid Ferrari 458 in aplauzele audientei. „A fost un duel frumos la titlu intre Bogdan Marisca si Dan Girtofan. As vrea sa ii felicit pe amandoi, dar si pe Vali Porcisteanu care a urcat pe podium in acest sezon cu o masina inferioara multor adversari. Ma bucura totodata prezenta numeroasa a pilotilor si mai ales a fanilor pe probe si la superspeciala, in ciuda vremii urate. in 2018, vom face niste schimbari pentru ca Raliul Sibiului sa devina si mai atractiv”, a concluzionat Mihai Leu.

The post Bogdan Marisca si Carmen Poenaru sunt noii campioni nationali de raliuri ai Romaniei appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*