Bogdan Popescu și Alon Sonenfeld, primele întăriri pentru BC Timba Timișoara

BC Timba Timișoara a anunțat primele două transferuri ale verii. Experimentatul Bogdan Popescu revine în Banat pentru o a treia experiență, după cele două perioade petrecute în alb-violetul celor de la BC Timișoara. Extrema de forță a contribuit decisiv la Cupa României castigată de „lei” în 2015. Celălalt jucător care se alătură „urșilor” este Alon Sonenfeld, fundaș cu dublă cetățenie, română și israeliană. Acesta va fi eligibil pentru regula jucătorului sub 23 de ani.

În lotul galben-negrilor au rămas Robert Medgyesi, Mario Lazăr și Marius Deconescu, dintre cei care au contribuit la promovarea din această vară. Medgyesi va putea fi folosit pentru a se respecta regula cu românul sub 23 de ani în primul sfert. Un alt jucător care va intra în această categorie este primul transfer al verii pentru Timba. Alon Sonenfeld este un israelian de 22 de ani care a primit cetățenia română în luna noiembrie, mama sa fiind născută la București. Acesta evoluează pe pozițiile 1 și 2 și a jucat în sezonul trecut la Elitzur Maccabi Ashkelon în a treia ligă din Israel. Formația înființată de suporteri în 2015 a fost ultima în conferința sudică din Artzit, cu un bilanț de o victorie și 21 de înfrângeri. Noul „urs” a mai trecut și pe la Beitar Jerusalim. Rămâne de văzut dacă tânărul fundaș va putea să facă pasul înainte și să își ajute noua echipă în prima divizie din România. (Video)

Bogdan Popescu, în alb, a înscris 11 puncte în 14 minute și jumătate la ultimul duel din Liga Națională dintre BC Timișoara și BC Timba, din ianuarie 2015.

„Urșii” au dat lovitura aducându-l pe experimentatul Bogdan Popescu. Extrema de forță de 38 de ani s-a căsătorit în această vară cu o fostă baschetbalistă din Timișoara, astfel că galben-negri au avut un argument în plus pentru a-l convinge pe MVP-ul Cupei din 2015 să revină pe Bega. Popescu a jucat în două perioade la cealaltă prim-divizionară din oraș, BC Timișoara. În prima perioadă alb-violetă, Popescu a contribuit la calificarea în finala campionatului și a cupei din 2011, jucând și în EuroChallenge în sezonul următor. În 2014 a revenit în orașul de pe Bega și a contribuit decisiv la câștigarea Cupei din 2015, când a tras echipa după el în finala cu BC Mureș. Veteranul a reușit atunci 19 puncte și 17 recuperări. Popescu a început sezonul 2015-2016 alături de „lei” cu care a făcut pregătirea de vară, dar a plecat după meciurile din cupă. A fost acel moment când finanțarea echipei a fost oprită după controlul Curții de Conturi. Jucătorul a încheiat sezonul la SCMU Craiova, iar în vara trecută s-a mutat la BC CSU Sibiu. Alături de „vulturi”, extrema de forță a ajuns în semifinalele campionatului unde sibienii au pierdut cu Steaua, pentru ca în finala mica să fie învinși, în decisiv, de CSM CSU Oradea.

39 de meciuri a jucat Popescu în Liga Națională sezonul trecut. Acesta a avut medii de 29 de minute, 12,5 puncte, 4,6 recuperări și 1,2 pase decisive. Extrema de forță a absolvit colegiul în Statele Unite, după care a jucat în Germania (EWE Oldenburg și BSG Ludwigsburg), Belgia (Bree) sau Franța (Quimper). În România, pe lângă Timișoara și Sibiu, a mai evoluat pentru BCMU Pitești, Rapid București, Energia Rovinari, Steaua București și SCM Craiova. Bogdan Popescu a câștigat primul titlu european la 3 la 3, în 2014.

BC Timba Timișoara începe meciurile oficiale în 30 septembrie cu primul meci din Cupa României, în deplasare la CS Politehnica Iași. Returul se joacă la Timișoara pe 4 octombrie. În campionat, „urșii” încep cu derby-ul local găzduit de concitadina BC SCM Timișoara.

The post Bogdan Popescu și Alon Sonenfeld, primele întăriri pentru BC Timba Timișoara appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*