Bogdan Toader, deputat PSD: „Dan Vîlceanu, o altă mostră de competență a Guvernului Cîțu!”

Deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader a reacționat, ieri, pe pagina sa oficială de Facebook, la noua gafă a ministrului Finanțelor, Dan Vîlceanu, propus de Florin Cîțu și susținut și, ulterior, acceptat de președintele Klaus Iohannis. „Dan Vîlceanu, o altă mostră de competență a Guvernului Cîțu! E atât de competent acest nou ministru al Finanțelor încât nu știe nici măcar valoarea salariului minim net. Pentru cine l-a numit Cîțu? Pentru acei 1% cetățeni care câștigă 3000 euro/lună net? Ce interese deservește domnul?”, a scris deputatul social-democrat.
Reacția parlamentarului de Prahova a venit după declarațiile făcute de noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, referitor la nivelul salariului minim net din România. Întrebat de un jurnalist care este salariul minim net, Vîlceanu nu a știut să răspundă corect, afirmând că salariul minim net este de 1.600 de lei. Mai mult, acesta a încercat să își amintească și care este salariul minim brut, însă și în acest caz a eșuat. Ce trebuia să știe Dan Vîlceanu este că salariul minim brut este de 2.300 de lei și cel net – de 1.386 de lei.
Nu este singura gafă pe care a făcut-o Dan Vîlceanu, numit cu doar o săptămână în urmă ministru de Finanțe. La prima sa apariție în calitate de membru al Guvernului Cîțu, Dan Vîlceanu a încurcat chiar și nivelul inflației.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*