Boldea nu da doi bani pe angajatii Meridian 22 si Salprest SA. Sute de locuri de munca in pericol sa dispara, din cauza ca primarul Lugojului a decis ca serviciile prestate sa fie scoase la licitatie

Consilierii locali au fost convocati in regim de urgenta de primarul Francisc Boldea, intr-o sedinta extraordinara, pentru ca acestia sa aprobe trei Proiecte de hotarare privind activitatile societatilor Salprest si Meridian 22, carora le expira contractele pentru serviciile pe care le presteaza in prezent.Intre acestea se numara serviciul partial de salubritate, adica maturatul stradal si deszapezirea strazilor, ridicatul deseurilor din cosurile de gunoi, gestionarea gropilor clandestine de gunoi din jurul Lugojului si tot ce a mai ramas de curatat dupa ce Francisc Boldea a semnat contractul cu RETIM SA, gestionarea cainilor fara stapan si serviciul de alimentare cu apa si canalizare, epurare. In aceste conditii, executivul condus de Francisc Boldea a decis ca serviciile sa fie scoase la licitatie, Salprest si Meridian 22 putand participa la aceasta, alaturi de oricare alta societatea comerciala din tara, care are acest profil de activitate. Astfel, castigatorul licitatiei va putea semna noile contracte incapand cu data de 1 mai 2018.

 

Alesii locali au fost pusi in fata unui sir de anunturi facute de Francisc Boldea, care se bat cap in cap si a unei situatii nemaintalnite in Consiliul local al municipiului Lugoj si anume, faptul ca proiectele si documentatia aferenta au fost prost intocmite, fiind luate copy-paste de pe diferite site-uri ale altor primarii din tara. Concret, documentatia pentru serviciul de apa si canal era intocmita pentru atribuire directa, in conditiile in care tot primarul Boldea a propus ca serviciul sa fie scos la licitatie. Asta, pe langa faptul ca zilele trecute, cu glas tremurand de emotie tot primarul Boldea anunta ca tot ce isi doreste este sa se pastreze cei 300 de angajati din cele doua societati, desi in sedinta de marti a propus ca incredintarea activitatilor de mai sus sa se faca prin licitatie, ca si cum PROCEDURA LICITATIILOR va garanta ca aceste activitati vor ramane tot la Meridian 22 si Salprest si astfel cele 300 de locuri de munca vor fi salvate.
Consilierul Marius Martinescu a avut mai multe amendamente prin care a incercat, la toate cele trei proiecte, sa arate ca Francisc Boldea si majoritatea formata din consilierii PSD&ALDE interpreteaza gresit legea, fiindca nu se impune scoaterea serviciilor la licitatie, acestea putand fi atribuite prin gestiune directa ca si pana in prezent. Francisc Boldea si consilierii PSD&ALDE au respins aceste amendamente si au votat pentru scoaterea la licitatie a acestor servicii deci, pentru a nu se pastra cele 300 de locuri de munca ale angajatilor societatilor Meridian 22 si Salprest.

Asa cum este firesc si legal, am propus ca de la 1 MAI anul acesta, Contractele pentru Salubritate-partial, Gestiune caini fara stapan sa fie semnate cu Salprest SA, iar serviciul de Alimentarea cu apa-canalizarea si epurarea cu Meridian 22 prin INCREDINTARE DIRECTA, insa Boldea si consilierii PSD&ALDE nu a tinut cont de propunerile facute si au votat IMPOTRIVA ! In aceste conditii, primele doua activitati vor fi scoase la LICITATIE!”, a spus consilierul Marius Martinescu.

La fel s-ar fi intamplat si in cazul serviciului furnizarii de apa si canal, numai ca, aici, doi dintre consilierii PSD, fiind angajati ai Meridian 22, s-au retras de la dezbateri si nu au votat, astfel ca PSD si ALDE nu au mai avut majoritate si proiectul, care ar fi dus la punerea in pericol a locurilor de munca ale angajatilor, a fost respins prin votul consilierilor USR, PMP si PNL, precum si cel al consilierului independent Marius Martinescu.

La votul pentru serviciul Apa-canalizare si epurare, Boldea s-a incurcat la numararea voturilor fiindca Barboni si Savu au iesit din sala, ei fiind si consilieri locali si sefi la Meridian 22 si astfel nu puteau vota! Fiindca Proiectul de hotarare NU a trecut, incrancenat si suparat Boldea NU a inteles nimic din tot ce s-a intamplat si astfel a anuntat ca aprobarea acestui Proiect va convoca o alta sedinta in data 15 martie. Poate pana atunci i se va “limpezii” si lui mintea si va intelege ca isi poate bate joc de soarta angajatilor societatilor Meridian 22 si a celor de la Salprest. Gurile rele vorbesc ca ar veni o firma din Sacalaz sa gestioneze cainii fara stapan, mai ales ca vin „la gata” cum se spune, mai ales ca din banii lugojenilor au fost create toate conditiile pentru ca acest serviciu sa fie unul profitabil, iar acum cineva trebuie sa imparta banii! Nu ami vorbim de Statia de epurare, unde Boldea a ingropat 6 milioane de euro si acum crede ca poate sa scape de raspundere si sa o bage pe gat altcuiva! Se inseala! EL, Boldea, va raspunde de faptul ca de 9 ani tot rahatul se varsa in Timis, cu tot cu cele 6 milioane de euro!”, a mai spus Marius Martinescu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*