Bonţida-Turda, finala surpriză a Cupei pe judeţ. Unde va avea loc meciul şi ce s-a întâmplat în restanţa dintre Floreşti şi Mintiu, începută cu scandal

foto: gherlainfo.ro

FC Bonţida este echipa surpriză a acestui sezon din Cupa României, faza judeţeană.

Liderul Ligii a V-a, zona Gherla, a câştigat meciul de ieri cu CSM Câmpia Turzii, 2-1, din semifinalele competiţiei şi va juca marea finală cu Sticla Arieşul Turda, învingătoare, 5-0, cu Alvio Cuzdrioara.

Bonţidenii, care vor să joace în Liga a IV-a sezonul viitor, au marcat ieri prin Ioan Toader şi Mircea Bârgăuan, pentru „sârmari” egalând la un moment dat Sebastian Moldovan.

Golul victoriei a fost înscris de Bârgăuan imediat după începutul reprizei secunde, într-un meci în care dorinţa elevilor lui Adrian Fechete de a juca finala Cupei a fost mai mare decât cea a oaspeţilor, care puteau reedita finala de acum două sezoane cu Sticla. Turdenii, în schimb, nu au avut probleme pe terenul de la Cuzdrioara, acolo unde Ionescu, Savu, Paleoca, Florin Dan şi Chişu au marcat pentru formaţia lui Artur Podar.

Finala Cupei României, faza judeţeană, dintre Sticla Turda şi FC Bonţida, va avea loc luni, 11 iunie, de la ora 17:00, în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”. Urmează să fie decis exact şi terenul pe care se va disputa meciul, cel de iarbă naturală, pe care joacă echipa de rugby a Universităţii Cluj sau cel sintetic, al Academiei „Luceafărul”, fiind cele două variante. Ca de fiecare dată în ultimii ani, cu o oră înaintea partidei se va desfăşura festivitatea de premiere cu ocazia finalului de sezon.

Tot ieri, dar la baza „Ardealul” din Cluj-Napoca, s-a disputat şi o restanţă din etapa  25-a a Ligii a IV-a, între CS Floreşti şi Vulturul Mintiu-Gherlii. Aşa cum era de aşteptat, gazdele au câştigat acest meci, 12-3, dar după ce ambele echipe au rămas în inferioritate numerică. Încă din minutul 10, Paul Dîrjan şi Arpad Takacs au avut o altercaţie în urma căreia ambii au fost eliminaţi, iar apoi floreştenii şi-au văzut de joc şi au marcat pe bandă rulantă. Roman a reuşit un hattrick, Frătean şi Văidean au dat câte o dublă, Mariş, Someşan, Claudiu Rus, Madru şi Răzvan Truşcă fiind ceilalţi marcatori ai floreştenilor.

Cu o nouă înfrângere la scor după cea de la Turda, Mintiul s-a consolat cu golurile lui Ovidiu Farcaş, Morar şi Alex Rus, locul 10 în clasament părând a fi al Vulturului pe acest final de sezon.

De menţionat şi că, înaintea meciului de la Bonţida, CSM Câmpia Turzii a primit şi o veste bună. Jocul pierdut pe teren în faţa Someşului Gilău, 1-2, etapa trecută, a fost câştigat la “masa verde” după ce unul dintre jucătorii Someşului a avut o problemă cu viza medicală pe carnetul de joc.

“Sârmarii” au făcut contestaţie, iar Comisia de Disciplină a AJF Cluj le-a dat dreptate, astfel că echipa lui Valentin Şandru are acum trei puncte în plus în clasament.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*