Borbei titular pentru România U17 în 6-0 (5-0) cu San Marino. Calificare acasă de pe locul 3 în faza a II-a preliminară

Alexandru Borbei, juniorul lui ASU Politehnica Timișoara, s-a numărat între cei 5 noi titulari ai ”tricolorilor” sub 17 ani cu ocazia jocului din această seară de la Mogoșoaia cu San Marino, câștigat detașat de România, insuficient însă pentru a se califica direct de pe locurile 1-2 din Grupa 10 în turul secund preliminar al UEFA Euro U17, dat fiind răsturnarea de scor din celălalt meci disputat în serie la Buftea de la aceeași oră, Elveția – Rusia 1-2.

Rezultat care a complicat calculele calificării directe, Rusia, Elveția și România încheind în această ordine la egalitate de puncte în Grupa 10, după ce s-au învins pe rând reciproc, România – Elveția 0-1, România – Rusia 1-0 și Elveția – Rusia 0-1, ceea ce a dus la întocmirea unei ierarhii în trei, în care, tot la egalitate de puncte, departajarea s-a efectuat pe baza golurilor în plus marcate în aceste meciuri de cei din Țara Cantoanelor și ruși, câte două fiecare, față de unul singur în cazul ”tricolorilor”, pe poziția a treia acasă în clasamentul final al seriei.

Și totuși, dat fiind că în celelalte 9 grupe deja disputate nici o formație de pe locul 3 n-a obținut mai mult decât un punct împotriva primelor două clasate, și acesta caz unicat, Belarus pe teren propriu în urma Ungariei și Serbiei, România și-a asigurat deja calificarea indirectă de pe poziția a treia, grație celor 3 puncte adjudecate cu câștigătoarea Grupei 10, Rusia, indiferent de deznodământul celor 3 serii care au mai rămas de jucat, și asta pentru că pe lângă primele două clasate în cele 13 grupe, care merg automat mai departe, au dreptul de a accede în faza a II-a preliminară și 4 ocupante ale locului trei cu cel mai bun punctaj împotriva primelor două. România U17 este așadar în urnă pe 3 decembrie pentru tragerea la sorți a grupelor Turului de Elită din primăvara anului 2020, urnă în care intră din oficiu și Spania și Anglia. În alte 8 serii deja încheiate, ocupantele locurilor 3 n-au obținut nici un punct în dauna primelor două clasate, fiind vorba despre Macedonia, Irlanda de Nord, Lituania, Cipru, Armenia, Bosnia și Herțegovina, Slovenia și Bulgaria. Paradoxal însă, în funcție și de rezultatele ultimelor 3 serii rămase de jucat luna viitoare, una sau chiar două dintre aceste naționale mai pot spera să se strecoare în Turul de Elită, fie și de la ”0 puncte” pe locul 3.

Selecționerul Adrian Văsâi apela joia trecută și duminică la același 11 de start în partidele cu Elveția și Rusia, în care România U17 mai întâi pierdea cu 0-1 (0-1) iar apoi învingea cu 1-0 (0-0) după un penalty ratat, însă astăzi a efectuat 5 modificări în formula de început, în vederea abordării celui mai facil joc dintre cele trei, cu codașii peninsulari învinși cu 7-0 în primele două apariții în Ilfov.  

Portarul polist alb-violet Borbei, care a preluat locul căpitanului Popa, fundașul Botond, precum și Mălăele, Gheralia și Negoescu au început întâlnirea din această seară, adjudecată la scor și cu efectuarea a 4 schimbări la pauză, 6-0 (5-0) prin golurile lui Bodișteanu în minutul 19, Lazăr (min. 25), Andronache (30), Mălăele (31 și 45+1) și Negoescu, spre finalul reprizei a II-a, în minutul 88.

În primele două jocuri, unsprezecele de start consta în Popa – cpt. – Pantea, Dănuleasa, Sîrbu, Lazăr – Pandele, Nechita – Niță, Bodișteanu, Andronache – Tudor.

În această seară, Văsâi s-a axat pe 12. Borbei – 2. Pantea (minutul 46, 14. Ciontea), 13. Botond, 4. Sîrbu – cpt. (min. 59; 16. Csala), 5. Lazăr (46; 15. Banienschi) – 20. Mălăele, 17. Gheralia (46; 8. Pandele) – 18. Negoescu, 10. Bodișteanu, 11. Niță (46; 19. Rus) – 7. Andronache, în vreme ce (1) Popa – 6. Nechita și (9) Tudor au rămas pe banca de rezerve.

La Buftea, precum contra României, același Fink a deschis scorul pentru Elveția, și aproximativ în același interval al jocului, în minutul 31, dar decarul rus Artem Sokolov a răsturnat scorul în minutele 53 și 64, egalare din penalty, astfel încât clasamentul final al Grupei 10 a devenit: 1. Rusia 3 2 0 1 9-2 6 puncte; 2. Elveția 6p (9-2) / 3. România 6p (7-1), 4. San Marino 0 (0-20).

La Campionatul European Under 17, găzduit de Estonia la finalul lunii mai 2020, vor participa câștigătoarele celor 8 grupe din Turul de Elită din martie 2020 și cele mai bune șapte locuri secunde, alături de țara-gazdă.

S-au mai calificat de pe locurile 1-2 în celelalte 9 grupe și ”perechile” în ordine Belgia – Polonia, Italia – Turcia, Danemarca – Suedia, Franța – Slovacia, Ungaria – Serbia, Croația – Scoția, Finlanda – Cehia, Olanda – Țara Galilor și Austria – Norvegia. Belarus, pe locul 3 cu un punct împotriva primelor două clasate în grupa acasă cu Ungaria și Serbia, se va califica alături de România dacă toate ocupantele locurilor 3 din celelalte 3 grupe ce au mai rămas de disputat în noiembrie nu vor obține un bilanț superior ex-sovieticilor în dauna primelor clasate.  

The post Borbei titular pentru România U17 în 6-0 (5-0) cu San Marino. Calificare acasă de pe locul 3 în faza a II-a preliminară appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*