Borcane cu suflet! Clubul IMPACT adună fonduri pentru un laborator de literație

Campania ”Borcane cu suflet” este o nouă inițiativă a Clubului IMPACT ”Copiii au putere” Lugoj. Prin intermediul acesteia se dorește adunarea fondurilor necesare pentru a desfășura la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” din Lugoj un laborator de literație.
Pentru a-și îndeplini obiectivul, copiii au pictat cu multă migală și dăruire mai multe borcane pe care le-au amplasat în câteva magazine din oraș, sperând ca acolo să se adune donații suficiente pentru a da aripi proiectului.

”Un laborator de literație oferă diverse activități de dezvoltare accelerată a competențelor de literație timpurie, în afara lecțiilor, pentru grupuri mici de elevi din clasele primare care – din diverse motive – au nevoie de sprijin suplimentar semnificativ pentru a ajunge să citească și să scrie la nivelul adecvat curriculumului aferent clasei lor. Cu susținerea Fundației Noi Orizonturi am reușit să achiziționăm o imprimantă multifuncțională”, explică prof. Laura Secoșan, unul dintre profesorii voluntari implicați în proiect.

S-au mobilizat pentru această acțiune cadre didactice de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”, care au evaluat nivelul de literație a zece elevi din clasele primare și care vor interveni în cadrul laboratorului prin diferite activități pentru le dezvolta abilitățile de scris-citit. De asemnea, s-au mobilizat și zece elevi voluntari, care se vor implica în proiect, devenind amicii învățării pentru colegii lor mai mici, sprijinindu-i în activitățile pe care le au de realizat.

”În final, toți au de câștigat, primind și oferind ajutor. Învățăm să colaborăm, să fim mai buni și mai înțelegători unii cu alții. Știm că e nevoie de un sat întreg ca să educi un copil, așă că rugăm și de data aceasta să ne sprijine comunitatea lugojeană! Borcanele au fost pictate de elevii de la Club și au fost lăsate în mai multe magazine din oraș, unde oamenii cu suflet mare pot lăsa o donație pentru a contribui la o educație de calitate”, adaugă prof. Laura Secoșan.

Profesorii voluntari implicați în proiect sunt Simona Banda, Alina Polk, Alina Miron și Laura Secoșan. Prima ediție a Laboratorului de literație ”Amicii învățării” se va desfășura în perioada 16-20 august 2021 la Școala Gimnazială Anișoara Odeanu Lugoj.

Articolul Borcane cu suflet! Clubul IMPACT adună fonduri pentru un laborator de literație apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*