Bozian semnează ”dubla”, ASU Politehnica înscrie în premieră mai mult decât un gol și învinge afară

Alb-violeții n-au strălucit la capitolul goluri marcate la începerea actualului campionat al Ligii 2 dar cea de-a doua victorie consecutivă prin premiera unei izbânzi în deplasare a fost conturată grație înscrierii în premieră, la cea de-a cincea încercare, a mai mult decât un gol, ”dublă” în contul playmaker-ului Bogdan Bozian, care l-a însoțit în vară pe antrenorul principal Cosmin Petruescu de la CSM Lugoj la timișoreni: Aerostar Bacău – ASU Politehnica 1-2 (0-1).

N-a învins în prima deplasare a noii campanii, la Petroșani, tot pe terenul unei nou-promovate, Energeticianul, dar i-a lăsat pe băcăuani cu un singur punct la activ însă fără vreunul după 3 apariții acasă, ASU Politehnica deschizând scorul pe malurile Bistriței la momentul oportun, tocmai înaintea pauzei, avantaj dublat în primele zece minute după reluarea partidei de sâmbătă de la ora 11, în cadrul etapei a V-a.

Firesc, Petruescu a rămas fidel formulei de start care avea să aducă roade încă din primele minute pe ”Dan Păltinișanu” contra clujenilor, Bozian fiind pe-atunci în rol de servant, preschimbat astăzi în cel de marcator, semn că foști divizionari C ai Lugojului se simt în largul lor la nivelul imediat superior, reușita lui Velici de duminică și ”dubla” de astăzi aducând bănățenilor 6 puncte din tot atâtea posibile.

Antrenorul ”violeților” n-a păstrat doar 11-le de start ci și abordarea ca echipa sa să înceapă meciul cât mai alert și incisiv, iar dacă insistențele ofensive din prima jumătate de oră n-au avut rod, printre alții și Bozian nefiind cel mai inspirat în fața porții adverse, în schimb tentativele dinaintea pauzei au fost mai exacte, mai întâi tocmai Bozian ochind transversala de la marginea careului mare, în minutul 36, când era servit de Bilia, iar apoi același Bozian marcând în minutul 45 și grație unei devieri din fundașul central Ichim peste portarul Hărăguță, după ce Plămadă îi deschidea cu călcâiul calea spre gol: 0-1.

Lovitură încasată de nou-promovații din Seria I a Ligii 3 la care antrenorul Cristian Popovici a reacționat la pauză printr-o schimbare în banda liniei mediane, însă tot Bozian a înscris și în minutul 53, ideal servit de Schieb după a sa incursiune pe flancul stâng, Aerostar apelând rapid la încă o înlocuire, în centrul liniei de mijloc.

Au urmat implicit și minute mai bune ale băcăuanilor, întrerupte de încă o șarjă a lui Schieb în căutarea lui Bozian, dar până la urmă și perseverența amfitrionilor a dat roade, centrarea expediată de pe dreapta de Sahru, intrat la pauză, fiind fructificată cu capul de atacantul Vraciu: 1-2 în minutul 64.

La care a reacționat imediat și Petruescu, apelând la Bedea, aflat la debutul în alb-violet, în locul lui Plămadă, puțin mai apoi survenind schimbări în ambele tabere, Nicolescu în locul lui Bilia la vizitatori.

Spre final, Vraciu n-a găsit leacul egalării dintr-o poziție favorabilă iar oaspeții și-au permis puțin mai apoi luxul să-l retragă pe Velici, căci urmează și sosirea piteștenilor iar apoi deplasarea pe ”Ilie Oană”.

Una peste alta, râvnit triumf afară al ”violeților, primul din 28 martie, când dispuneau cu 0-5 la București de Metaloglobus, după care au avut 6 ieșiri fără succes în trecuta campanie. ASU Politehnica a urcat așadar la 7 puncte din numai două reprezentații în Timișoara respectiv 3 în compania unor nou-promovate, bilanțul de moment fiind dacă nu mulțumitor, cel puțin satisfăcător. Oricum, una dintre cele mai lungi deplasări ale sezonului a fost trecută cu brio…

*

Aerostar: Hărăguţă – Mihălăchioae, Florescu, Ichim, Chirilescu – Roşca (46, Sahru), Căinari, Adăscăliţei – cpt. (56, Chirilă), Hurdubei (71, Istrate) – Buhăcianu, Vraciu.

Rezerve: Potcoavă – Pavel, Mihăeş, Ardei.

ASU Politehnica: Murariu – Bilia (71, Nicolescu), Scutaru, Mera – cpt., Cherecheş – Vidrăşan, A. Ignea – Plămadă (65, Bedea), Bozian, Schieb – Velici (84, Lazea).

Rezerve: D. Munteanu – Ghinescu, Coadă, Cojocaru.

A arbitrat la Bacău o brigadă băimăreană.

Într-un alt meci jucat astăzi de la ora 11 în etapa a V-a din Liga 2, o altă victorie în deplasare, Dacia Unirea Brăila – Sportul Snagov 0-3 (0-1), Robert Elek deschizând scorul în minutul 31 dintr-o lovitură de la 11 metri iar ilfovenii desprinzându-se în minutul 79 respectiv în prelungiri pe terenul formației preluate de Florentin Petre.

Gazdele n-au învins nici în capitală, deși au condus în fiecare repriză, Daco-Getica – Pandurii 2-2 (1-1), Pîrvulescu și Tudoran egalând după un sfert de oră respectiv 7 minute reușitele lui Stănescu și Voicu din minutele 12 și 58.

Unicul triumf al amfitrionilor în partidele de sâmbătă de la 11 a fost și cel mai clar al zilei, CS Mioveni – Metaloglobus 5-0 (3-0), Balint ridicând scorul la 3-0 din lovitură de la 11 metri, în minutul 34 al duelului cu bucureștenii îndrumați de Bogdan Andone, iar tot el stabilind scorul final deja în minutul 60, 5-0.

Clasamentul actualizat și programul etapelor a cincea și a șasea în Liga 2, pe coloana datelor tehnice. La această oră se dispută întâlnirea ACS Poli – AFC UTA, arădenii conducând pe parcurs cu 0-1. Vom reveni.

The post Bozian semnează ”dubla”, ASU Politehnica înscrie în premieră mai mult decât un gol și învinge afară appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*