Bradul Băimărenilor a ajuns acasă! Cătălin Chrerecheș : “Centrul Vechi va deveni un fel de sufragerie a comunității băimărene, unde cu toții ne vom bucura de Târgul de Crăciun, de Bradul Băimărenilor, pationoar și alte atracții pentru cei mici și cei mari”

Bradul Băimărenilor a ajuns acasă! Cătălin Chrerecheș : “Centrul Vechi va deveni un fel de sufragerie a comunității băimărene, unde cu toții ne vom bucura de Târgul de Crăciun, de Bradul Băimărenilor, pationoar și alte atracții pentru cei mici și cei mari”

Simbolul Crăciunului a ajuns în inima cetății în seara de 16 noiembrie.

Primarul Cătălin Cherecheș : “Am plăcerea să fiu primul primar care să fi adus în municipiul Baia Mare un brad pentru băimăreni în mijlocul comunității noastre, în mijlocul orașului nostru, în zona centrală a orașului. Este, ca de fiecare dată, cel mai mare brad din România .A ajuns în inima cetății în seara de 16 noiembrie, urmând să fie împodobit, în timp ce întreg Centrul Vechi va deveni un fel de sufragerie a comunității băimărene, unde cu toții ne vom bucura de Târgul de Crăciun, de Bradul Băimărenilor, pationoar și alte atracții pentru cei mici și cei mari. Dacă tot au fost controverse, pot să vă și spun exact cum facem ca să fie de fiecare dată cel mai mare brad: așteptăm să vedem ceilalți primari ce spun. Unii spun că al lor are 25, 28-30 de metri.

După ce toți și-au spus cuvântul, noi mai punem doi metri în plus și spunem că al nostru este cel mai mare .Lăsând gluma la o parte, nu știu dacă este cel mai mare sau nu este cel mai mare, important este că acest brad este cel mai cu suflet. Pentru că este un eveniment deja în comunitatea noastră aducerea bradului, montarea lui, decorarea lui și va fi într-adevăr un Târg de Crăciun așa cum își doresc copiii mai ales, băimărenii în general. Am făcut multe eforturi să aducem un carusel lângă brad, să punem bradul în mijlocul patinoarului, să decorăm căsuțele de Crăciun, să selectăm cei mai buni comercianți din comunitatea noastră sau din altă parte care să vină și să ofere atât produse tradiționale, cât și produse cu caracter ecologic.

Va avea un cu totul și cu totul alt farmec și modul în care vom decora bradul și modul în care vom face Târgul de Crăciun. Asta pentru că este momentul în care foarte mulți dintre băimărenii plecați în alte părți se întorc acasă, se întorc în familie și aici vorbim și de cei care muncesc în străinătate sau cei care sunt tineri și sunt la universități în alte părți ale României sau alte părți ale lumii. Așadar, este un gest de suflet pe care eu, împreună cu colegii mei din autoritatea locală, Ocolul silvic și alții îl facem cu foarte mult drag, an de an. Pe de altă parte, locul este unul pentru mine simbolic de unde l-am adus în acest an: Poiana lui Dumitru. Acesta este locul unde am făcut primul Crăciun din viața mea, când aveam un an, chiar mai puțin de un an și, din punctul meu de vedere, fiind la 40 de kilometri de Baia Mare, este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le avem în zona aceasta a Maramureșului. Înălțimea bradului este de aproximativ 28-30 de metri, mii de beculețe vor lumina acest simbol al Crăciunului și cred că la final, când totul va fi gata aranjat, o să fie foarte frumos.”

Publicată de Cătălin Cherecheș pe Sâmbătă, 16 noiembrie 2019

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*