Brîndescu (ASU Politehnica): ”Suntem conștienți că noi, Balotești și Reșița ne batem pentru supraviețuire în Liga 2”

ASU Politehnica – ACS Dacia Unirea Brăila înnoadă la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul etapei a 23-a din Liga 2, un duel mereu câștigat de alb-violeți la Timișoara în primii ani post-decembriști în campionatul primei divizii, mai întâi cu 3-0 pe 11 noiembrie 1990, bănățenii încheind atunci sezonul pe locul 6 iar FCM Progresul Brăila pe 13, apoi cu 1-0 pe 15 dec 1991, finalul ediției găsindu-i ca vecini de clasament, pe pozițiile 5-6, redenumita Dacia Unirea fiind în urma poliștilor, respectiv cu 2-1 în 2 decembrie 1992 și tot 2-1 pe 2 octombrie 1993, în ambele cazuri fiind vorba tot despre vecinătăți ierarhice la capătul campionatului, pe 12-13 însă și retrogradând împreună în 1994, la braț, de pe 17-18…

Alb-violeții și dunărenii se reîntâlnesc în Timișoara pe ”Știința” la nivelul eșalonului secund, în pregătirea primei apariții oficiale acasă din 2017 ASU Politehnica efectuând de dimineață întâiul antrenament din noul an pe gazonul bazei 1MV, în privința căruia antrenorul Sorin Brîndescu a remarcat astăzi la 10,30 că ”vrem să ne reacomodăm și terenul se prezintă foarte bine dar la meci sperăm să se prezinte și mai bine, pentru că mâine vrem să-l tăvălugim, să-l aranjăm puțin”.

Cât despre meci, ”dorim să îl onorăm, să câștigăm acest joc, dar va fi un meci greu, ați văzut, Brăila și-a pierdut anumiți jucători și s-a plâns, așa, puțin, toată iarna, însă a făcut un joc bun contra celor de la UTA, a câștigat meciul. Vin cu un moral bun, și noi avem un moral bun după egalul de la Suceava, dar ar fi fost mai bun dacă am fi câștigat. Va fi un meci ca toate celelalte, care pe care, și dorim să vină cât mai multă lume, să ne susțină, să ne încurajeze, să ne împingă de la spate, să putem să obținem cele 3 puncte!”

Antrenorul timișorenilor a continua prin a explica în ceea ce-i privește pe brăileni că ”au jucători rapizi iar în turul campionatului ne-au pus probleme cu jucători rapizi. Deși au pierdut acolo, în atac, anumiți jucători, au improvizat însă cu mijlocași pe viteză, ați văzut, cum a fost și Roșu, care a dat două goluri, infiltrat între fundașii arădenilor; un jucător care provine dintre mijlocași și acoperă foarte multe zone ale terenului, fiind imprevizibil”.

Prin prisma retragerii a încă două cluburi la începutul noului an, ceea ce a lăsat întrecerea în numai 16 grupări, implicit doar una retrogradând, Brîndescu a fost precaut prin a spune că ”sperăm să nu ne relaxăm decât în momentul în care matematic suntem salvați de la retrogradare. Vrem, nu vrem, toată lumea spune că s-au retras două, nu mai retrogradează nimeni, campionatul e mai mult amical, dar nu este așa, deoarece suntem conștienți că noi, Balotești și Reșița ne batem pentru supraviețuire în Liga 2. Una dintre noi va retrograda, sper să nu fim noi aceia…” Clasamentul la zi, programul rundei din week-end și ultimele rezultate, pe coloana dreaptă.

După lunga deplasare punctată de un 2-2 sâmbătă de la 11 la Suceava, ”antrenamentele au fost normale, băieții sunt încrezători dar să nici nu fim prea încrezători, euforici, ci să fim concentrați la ce avem de făcut, așa încât să putem câștiga!” Iar ca buletin medical, ”Ungureanu și Taub sunt nerefăcuți, Telescu a făcut antrenamente normal în această săptămână. Și Neamțu a făcut antrenamente cu echipa”.

Brăilenii de la Dacia Unirea sunt primii oaspeți ai ”violeților” pe ”Știința” în 2017, gruparea de la Dunăre descinzând în capătul opus al țării după ce închidea cu succes runda inaugurală din noul an a Ligii 2, duminică, printr-un 2-1 acasă cu UTA Bătrâna Doamnă. Tot de două ori au înscris în week-end-ul trecut și timișorenii, dar la Suceava, în remiza 2-2 (0-0) în care au condus după pauză dar au și fost ulterior în dezavantaj pe tabela de marcaj, evoluția și punctul de pe ”Areni” conferindu-le speranțe pentru întâlnirea din runda a 23-a.

ACS Dacia Unirea are cu 4 victorii în plus față de timișoreni, având implicit și o clasare mai bună în ierarhia ligii secunde, cu 6 locuri și 9 puncte avans, dar pe de altă parte doar nou-promovata Luceafărul Oradea a marcat până acum mai puține goluri decât brăilenii dintre toate grupările ce îi devansează pe timișoreni în clasament, 21 față de cele 22 ale dunărenilor.

Partida de pe ”Știința” închide ziua de sâmbătă în cea de-a doua rundă pe 2017 în Liga 2 dar nu și întreaga etapă, ce programează luni de la ora 15 meciul UTA Bătrâna Doamnă – Metalul Reșița, vizitatorii fiind viitori oponenți ai alb-violeților, la sfârșitul săptămânii viitoare.

Clubul din Brăila încheia sezonul trecut pe podiumul seriei estice din Liga 2, pe poziția a treia la capătul fazei play-off, la 9 puncte în urma Rapidului și la 6 după Dunărea Călărași, sezonul regular găsind-o pe locul patru, cu 44 de puncte, precum Farul, a treia tot cu 44 de puncte, dar și după Rapid, cu 54, respectiv Dunărea Călărași (52p).

Pe al cărei teren, pe Dunăre în amonte, Dacia Unirea Brăila a câștigat în prima deplasare din actualul campionat, 2-1 la Călărași, fără a mai învinge apoi afară în 2016/7: 3-0 pentru UTA Bătrâna Doamnă la Arad, 1-1 la Balotești, 2-1 pentru Chindia, 4-0 pentru Foresta, 3-1 pentru Academica, 2-0 pentru CS Mioveni, 1-1 la Afumați și 1-0 pentru Juventus, în București. Dunărenii evitau în schimb deplasarea din 29 octombrie la Șoimii Pâncota, exclusă din competiție cu numai o zi înaintea respectivei runde, dar și cea din 10 decembrie, în etapa finală pe 2016, dat fiind abandonul Unirii Tărlungeni, într-un week-end în care alb-violeții încheiau campania de toamnă printr-un 1-1 (1-0) acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea, retrasă între timp și ea din întrecere.

Timișorenii au acum și o revanșă de luat, după ce în tur, în august, la Brăila, se înclinau cu 4-1 după ce Blănaru deschidea scorul în minutul 25 dar Dacia Unirea egala în minutul 35 și se desprindea decisiv prin 3 goluri în intervalul de timp al minutelor 54-59.

The post Brîndescu (ASU Politehnica): ”Suntem conștienți că noi, Balotești și Reșița ne batem pentru supraviețuire în Liga 2” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*