Bronz și două recorduri ale CSȘ Lugoj pentru atletismul autohton la finala națională de copii

Secția de atletism a Clubului Sportiv Școlar Lugoj și-a adăugat încă o medalie valorosului palmares, care an de an se mărește cu rezultate notabile.

Atleții lugojeni pregătiți de profesorii Adrian Vrudnik și Vasile Canea, deși dezavantajați net, din punct de vedere al condițiilor de pregătire, față de multe cluburi din țară, reușesc să se mențină în fiecare sezon competițional alături de cei mai buni performeri ai României.
După ce, în ultima săptămână din septembrie, echipa de cros-copile I a reușit să ocupe poziția de vicecampioană, la prima finala națională, din pandemie, organizată la Botoșani, o altă atletă lugojeană a cucerit o nouă medalie, în cadrul finalei naționale pentru copii și copile I (2007) și II (2008), ce a avut loc de această dată la București, pe stadionul Iolanda Balaș-Soter, sâmbătă 3 octombrie.

Probele de concurs au fost: 1500 m, 800 m, marș și ștafetă.

Pentru culorile Lugojului au alergat trei atleți de la categoria copii și copile I.

Cel mai bun timp la obținut Timeea Costa, care a fost medaliată cu bronz la 800 m, fiind cronometrată cu 2:30.93, rezultat ce i-a adus sportivei și un record personal și totodată un record al CSȘ Lugoj.

Aproape de podium s-a clasat Alin Oprescu, la aceeași categorie, care a ocupat locul patru la 800 m cu 2:26.94, record personal și record CSȘ Lugoj. A treia sportivă lugojeană, Vanesa Netedu, care a participat la întrecere, a terminat a cincea la 1500 m, cu 5:52.67.

“Au fost două săptămâni cu o serie de rezultate pozitive care ar putea fi și mai bune dacă s-ar crea condiții moderne de pregătire. Felicitări sportivilor care au muncit pentru medalii și locurile bune reușite”, a explicat profesorul Adrian Vrudnik, coordonatorul secție de atletism de la Clubul Sportiv Școlar Lugoj.

Baza de pregătire principală a atleților lugojeni, de la stadionul municipal, a ajuns într-o stare avansată de degradare, unde cu greu se mai pot ține orele de antrenamente.

Rezultatele foarte bune obținute de atleții lugojeni ar trebui să fie corelate cu alocarea unor sume de bani necesare pentru restaurarea, cel puțin într-o primă etapă, a pistei de alergare, care în momentul de față este din pământ.

Articolul Bronz și două recorduri ale CSȘ Lugoj pentru atletismul autohton la finala națională de copii apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*