”Bronzul” Ligii 1, start cu brio în campionat, Informatica trece… Dunărea la Călărași

În premieră de la lansarea în Liga 1 în vara lui 2015, CS Informatica a avut parte cu ocazia etapei inaugurale a ediției 2017/8 de un start de campionat în condiții de deplasare, încheind aseară prima rundă din sezonul regular prin a se impune la Călărași în dauna Dunării, vecina sa de clasament la capătul parcursului tur-retur din campania trecută.

Câștigătoare a Superligii la Lugoj, Informatica a pornit peste alte 6 seri cu bine și în campionat, la Călărași

Câștigătoare la Lugoj cu 6 seri înainte în Supercupa României la fotbal în sală prin a dispune de noua campioană Autobergamo Deva, Informatica Timișoara a înscris tot 4 goluri și luni de la ora 18 în sala polivalentă ”Ion C. Neagu” din Călărași, gazdă anul acesta a turneului patrulater din calificările pentru turneul final continental al reprezentativelor de seniori, bănățenii impunându-se cu 2-4 (0-1) după ce au condus în permanență în fața grupării de care treceau la pas și în sferturile de finală ale fazei play-off din campionatul trecut.

În primăvară, în luna aprilie, timișorenii au tranșat pătrunderea în semifinalele Ligii 1 de futsal încă din deplasarea tur la Călărași, adjudecată cu 6-0, după care au câștigat și acasă manșa secundă, cu 6-1, iar istoria s-a repetat și la debutul în noul campionat, cu încă un triumf în sudul țării la Dunăre, unde Robert Lupu și colegii săi porneau cu succes în 6 februarie și campania triumfătoare în ediția trecută a Cupei României, 0-1 în turul 2.

Milos Simic a deschis scorul pentru vizitatori, stabilind scorul la pauză, 0-1, iar Savio Valadares a preluat din nou conducerea pentru deținătoarea medaliilor de bronz din campionatul trecut, 1-2.

Ocupanți ai podiumului în ambele sezoane în care au jucat în Liga 1, în calitate de vicecampioni naționali în 2016 și câștigători ai finalei mici în acest an, timișorenii și-au mărit avansul tot printr-un sportiv din peste hotare, Felipe Oliveira ridicând scorul la 1-3, semn că, în ciuda unor despărțiri survenite peste vară, mai dețin totuși componenți capabili de a face diferența.

Dunărea, a cincea după sezonul regular trecut și așadar imediat următoare timișorenilor, a mai încercat o revenire, reducând scorul la o diferență minimă, dar Deco Fernandes a spulberat ultimele bănuieli prin a stabili rezultatul final: 2-4.

Triumf de bun augur pe un teren pe care Informatica pierdea prima deplasare din campionatul trecut, programată atunci în etapa a II-a, 5-3 (3-2) pentru cei din Călărași pe 12 septembrie 2016, timișorenii făcându-și bine intrarea într-un sezon în care următoarea ieșire este la Odorheiu Secuiesc, în compania celor de la Futsal Klub.

Până atunci, CS Informatica va trage cortina și peste etapa a doua, luni 4 septembrie de la ora 18 cu Muncitorul Reșița, depășită la debut cu 3-13 acasă de formația secuiască. Debutul de campionat avut în deplasare a fost în contrast cu cele pe teren propriu din edițiile precedente, timișorenii începând aparițiile în Liga 1 pe 1 septembrie 2015 printr-un 4-1 în sala ”Constantin Jude” cu CS KSE Târgu Secuiesc dar și pierzând acasă cu 2-3 în runda 1 din campania 2016-2017, cu Autobergamo Deva.

Rezultatul înregistrat luni seară la Călărași a constituit cel mai strâns scor al primei etape în Liga 1, trei dintre celelalte 4 întâlniri încheindu-se cu diferențe de opt, 10 respectiv 11 goluri. Pe coloana dreaptă, datele tehnice, precum și programul viitor, dar și rezultatele etapei I în primul eșalon al competiției pe plan local de minifotbal, a cărei nouă ediție a demarat tot în weekend.

The post ”Bronzul” Ligii 1, start cu brio în campionat, Informatica trece… Dunărea la Călărași appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*